Potrivit ministrului Sănătății, noul bilanț al infecțiilor de coronavirus în România a înregistrat un nou record de 445 de noi infecții. Bilanțul total al cazurilor de COVID-19 în România a ajuns la 3.183

„Am pierdut până acum 116 pacienți. Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva grav”, a declarat Nelu Tătaru.

„Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent”, a adăugat Tătaru.

„Avem trei focare de infecție: Arad, Suceava și Deva. Voi merge personal în fiecare zonă”

„La Suceava lucrurile intră pe făgașul normal. Au fost refăcute circuitele în tot spitalul”

„75% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste între 40 şi 79 de ani. Vârsta medie a deceselor este de 66 de ani, majoritatea cazurilor având boli cronice asociate. 45,7% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane afectate, iar numărul acestora este în creştere. 16,2% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului medical”

„Fiecare focar este evaluat particular. Avem în acest moment trei focare mari, după cum am menționat, sunt mai multe focare mici. În cazul Țăndărei se poate ajunge la un moment dat și la carantinare. Autoritățile locale vor face ce este necesar limita aceste focare. Dacă nu se reușește, atunci vom aplica și alte măsuri”, a declarat Nelu Tătaru despre cazul Țăndărei.

„Putem avea un număr mai mare de cazuri, poate o suprasaturație a spitalelor. În momentul acesta suntem pe un trend care nu arată o creștere”, a mai spus Tătaru, întrebat la ce număr de infectați ar putea ajunge România.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

Conferința de presă vine în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus în România.

Până joi, în țară au fost confirmate 2.738 de cazuri de coronavirus și 116 decese.

Citeste si: Veste bună pentru părinți! Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Nou model de vaccin împotriva coronavirusului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seară că România va avea un model de vaccin împotriva noului coronavirus, în aproximativ o lună.

Modelul de vaccin va fi testat pe persoane tinere, a mai spus ministrul Sănătății, adăugând că vor exista mai multe teste și vaccinuri.

Citeste si: Coșmarul unui român care este infectat de trei săptămâni cu Covid-19! Mihai spune că virusul i-a atacat sistemul nervos central, că suferă de un tip de epilepsie și că a rămas fără simțul mirosului!

„Avem o modificare a virusului, încât nu a ajuns la o stabilitate, astfel încât să putem face acel vaccin pentru coronavirus. Se lucrează, sunt diferite ţări care lucrează în acest moment.

Şi noi, cam într-o lună, vom lua un model în care vom testa. Testarea se face pe persoane tinere. Vom avea mai multe vaccinuri în testare”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Totodată, Nelu Tătaru a atras atenția că populația trebuie să mai aștepte apariția unui vaccin verificat mai devreme de șase-opt luni.

„Se lucrează în acest moment, dar mai devreme de şase-opt luni să nu ne aşteptăm să avem un vaccin, care să fie verificat atât ca beneficiu, cât şi ca efecte secundare pe anumite grupe, pe anumite patologii”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citeste si: Coronavirus. Date oficiale: Bilanţul deceselor În România a ajuns la 116

Vârful epidemiei, în a doua jumătate a lunii aprilie

Ministrul Sănătății a adăugat că România ar putea ajunge la aproximativ 10-15.000 de cazuri de coronavirus, iar vârful epidemiei s-ar produce în a doua jumătate a lunii aprilie.

Potrivit acestuia, la finalul lunii mai restricțiile ar putea fi ridicate treptat.

„Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a declarat Tătaru joi seară, la TVR1.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si