Acum, odată cu intrarea României într-o nouă fază a transmiterii bolii, una mult mai accelerată decât și-ar dori cineva, constatându-se, zi de zi, sute de noi bolnavi de COVID-19, doctorul Virgil Musta atrage atenția asupra unui lucru deosebit de important. Tratament nu există, se poate face doar prevenția bolii.

Citeste si: S-a schimbat totul! Ce trebuie să faci ca să nu te îmbolnăvești de coronavirus! Sfaturi ale medicului care a pus frână epidemiei la Timișoara! Virgil Musta: ”Doar așa avem o șansă”

Citeste si: Virgil Musta, tranșant cu medicii care dezertează în războiul contra COVID-19! Ce spune doctorul care îi vindecă pe oameni de coronavirus! ”E o adevărată tragedie! Au intrat în panică”

Citeste si: Interviu marca STIRILEKANAD.ro cu medicul care îi vindecă la Timișoara pe romanii bolnavi de coronavirus! Ce spune despre cei care nu stau acasă! Virgil Musta: ”Se autocondamnă la moarte”

”Sunt cercetări în lume, dar eu nu m-aș baza pe aceste tratamente. Nu există niciun tratament miraculos deoarece pentru persoanele care sunt din categoria de risc nu este suficient un tratament. Organismul declanșează niște mecanisme imune pe care nu le mai putem opri și organismul este cel care creează niște reacții inflamatorii, un răspuns prin care se autodistruge. Atunci, zic eu, singura noastră armă este prevenția. Și în momentul de față, ca să prevenim, putem să ne protejăm cu strictețe persoanele de risc.

Adică, bătrânii, persoanele care au comorbidități – diabet, obezitate, boli cronice de ficat, de plămâni, cardiace, neoplazii, boli autoimune... Eu cred că este mai important dacă am face proiecte în aceste domenii și ne-am axa în  aceste domenii decât dacă ne-am axa pe tratarea lor. Resursele sunt limitate! Trebuie să vedem unde sunt mai eficiente resursele pe care le avem și unde trebuie folosite. Și dacă vedem și folosim acest lucru ar fi bine.
Dar acest lucru trebuie făcut cu participarea și înțelegerea oamenilor. Dacă nu există acestă coeziune nu vom reuși”
, spune, răspicat, medicul Virgil Musta, cel care a făcut minuni la Timișoara împotriva noului coronavirus.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, el face, din nou, un apel cu privire la protejarea bătrânilor și celor cu alte probleme de sănătate. ”Bătălia care este cea mai importantă, pe care o consider eu cea mai importantă, este să ne protejăm bătrânii. Pentru că, dacă epidemiologii spun că 60% din populație trebuie să facă epidemia ca să înceapă să scadă numărul de cazuri, noi nu avem voie ca în acești 60% să intre prea mulți bătrâni și persoane la risc.

Ei sunt persoane care sunt candidate la forme severe, la terapie intensivă și din rândul lor se vor selecta cei care decedează. Dacă reușim să protejăm aceste persoane, avem o șansă să învingem epidemia. Iar aici cred că ar trebui realizate anumite proiecte. Noi suntem foarte asemănători ca și cultură cu italienii. Părinții stau cu copiii, cu bunicii, toți stau în aceeași casă. Atunci e greu să ne protejăm, trebuie ca în interiorul casei să ne protejăm.

Fiecare trebuie să aibă spațiul lui și să nu intrăm prea mult în contact unii cu ceilalți. Cei care ies riscă să culeagă de undeva boala și să îi contamineze pe ceilalți. Sau, dacă avem posibilitatea, să creem spații în care să îi izolăm pe cei care fac parte din grupurile de risc. Mi s-a spus în ultimul timp despre modelul suedez. Ei lasă să se plimbe și nu au nicio restricție. Da, dar în Suedia majoritatea bătrânilor nu stau cu copiii, ei stau în adăposturi, în centre de bătrâni și acolo sunt protejați pentru că au reguli stricte ca să nu fie contaminați, sau stau în case și sunt asociații nonguvernamentale care le duc de mâncare, le duc de toate, doar să supraviețuiască pe perioada epidemiei. Nu există această comuniune între părinte, bunici, care riscă să se contamineze unul pe celălalt”, spune medicul Virgil Musta, în exclusivitate pentru cititorii noștri.

Bărboșii și fumătorii sunt mai expuși bolii

”Și bărboșii trebuie să se spele bine pe mâini, să evite contactul mâinii cu barba, să nu se scarpine în barbă prea mult. Nu știu dacă este cazul să se bărbierească, fiecare hotărăște pentru el, pentru aspectul lui, dar  e important să înțeleagă modul de transmitere și să vadă unde poate acționa în această verigă”, explică Virgil Musta. Mai mult decât atât, așa cum, de altfel, toată lumea o spune, fumatul este un obicei extrem de nesănătos, mai ales din perspectiva noului coronavirus.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict trebuie să respecte solistul trupei Generic- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Fumătorii dezvoltă în timp o boală cronică de plămâni, bronhopneumopatia cronic-obstructivă. Dacă sunt fumători vechi, această boală este mai avansată. Și, într-adevăr, rezerva lor funcțională este mică. Orice dezechilibru printr-un agent patogen care agresează plămânul îi decompensează. În principiu este factor de risc fumatul”, a mai spus doctorul Virgil Musta.

 

România a depășit 3000 de infectați și are deja un număr uriaș de decese

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat un nou bilanț al infecțiilor cu coronavirus. Conform celor mai recente date, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 445 de infecții noi. În total, bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.183. În România, au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus 116 persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si