Florin Cîțu a dat amănunte despre controversatul subiect al majorării pensiilor și alocațiilor planificate pentru toamnă, în contextul în care în ultimele zile se tot vorbește despre plafonarea acestora până la anul. Fără să spună clar acest lucru, ministrul a dat de înțeles că există posibilitatea ca măsura creșterii pensiilor și a alocațiilor să fie amânată pentru 2021.

Citeste si: Portal pentru clienții care doresc amânarea ratelor. Cîțu: „Știu că băncile s-au supărat”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”Legislația nu s-a modificat. Ceea ce pot eu să spun la acest moment este că există o presiune puternică pe buget și trebuie să fim foarte atenți la cheltuieli în acest an. Trebuie să reevaluăm necesarul de cheltuieli pentru tot anul. Așa cum am spus, vrem să menținem cheltuielile pentru investiții, chiar să le creștem și atunci ne uităm la alte cheltuieli care pot fi amânate. Nu este nicio decizie în acest moment, dar ne uităm la toate cheltuielile care pot fi amânate pentru 2021”, a declarat Florin Câțu în interviul pentru Știrile Kanal D.

Citeste si: Bucureşti: 20 dosare penale pentru fals şi uz de fals sub semnătură privată, după ce mai multe persoane au fost depistate circulând pe stradă cu adeverinţe false de la angajatori

Florin Câțu, ministrul Finanțelor: ”Vom suplimenta fondurile pentru concediile medicale”

Ministrul Finanțelor a precizat că domeniile prioritare, la acest moment, în cadrul rectificării bugetare sunt Sănătatea și Investițiile.

”Capitolele mari de rectificare bugetară sunt Sănătatea, unde vom suplimenta fondurile și pentru spitale și pentru concediile medicale și proiectele mari din Investiții. Sumele nu sunt finale, dar va fi un miliard pentru decontarea concediilor medicale, cel puțin 7 miliarde vor fi pentru asistență socială, și vrem să suplimentăm și la Investiții”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Citeste si: Ultima oră! 13 noi decese în România din cauza coronavirusului

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Nu discutăm despre tăieri în sectorul bugetar

În ceea ce privește sectorul bugetar și tăierile de care se tot vorbește în ultima perioadă în acest domeniu, ministrul a precizat că nu există la ora actuală nici un astfel de proiect. ”În acest moment nu se discută despre așa ceva. În cadrul rectificării bugetare trebuie reevaluate toate cheltuielile pentru 2020 pentru că discutăm acum de venituri mult mai mici la buget, zeci de miliarde mai puțin față de cât ne așteptam și cheltuieli mai mari în acest moment cam cu 14 miliarde”, a mai spus Florin Câțu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si