6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19
310 de noi cazuri de îmbolnăvire
310 DECESE
204 de pacienți ATI
852 au fost declarate vindecate și externate
Au fost prelucrate 62.328 de teste
În carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane.
Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Citeste si: Un bebeluş şi mama sa, externaţi de la Maternitatea Spitalului Municipal Timişoara, depistaţi pozitivi cu coronavirus

Coronavirusul nu ţine cont de vârstă, avertizează specialiştii de la începutul pandemiei, iar datele pe care reuşesc să le centralizeze acum confirmă de fiecare dată ipotezele.

O tânără de 27 de ani, cu istoric medical şi confirmată la testul COVID, a murit la Neamţ.

În focarul din Suceava, un tânăr de 27 de ani a decedat în data de 6 aprilie. I-au fost recoltate probe de COVID-19 două zile mai târziu, iar rezultatul testului a arătat prezenţa în sângele bărbatului a noului coronavirus. A devenit, in statistici, decesul 288 anunţat de Grupul de comunicare strategică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: ”Pot participa la slujba de Înviere la biserică?”, ”Putem să ascultăm slujba din stradă?”, ”Pot merge la pescuit?”. Ce au răspuns autoritățile

Era consumator de alcool, au raportat medicii, şi avea multe alte afecţiuni, denumite comorbidităţi de către specialişti.

Diagnosticarea post-mortem înseamnă, în acest caz, alte riscuri la care au fost expuse cadrele medicale din cel mai mare focar al ţării noastre, dar şi pacienţii.

”Ca și probleme identificate în primă fază au fost circuitele epidemiologice care nu erau funcționale, materialele medicale care erau sosite în depozit și care, probabil, din lipsă de personal, nu au fost distribuite pe teren, lanțul de comandă era destructurat în spitale, nu se mai întrunise consiliul medical. Secția de anestezie, terapie intensivă este foarte grav afectată. Aproximativ 200 de angajați ai spitalului au fost declarați cu teste negative, deci pot fi considerați vindecați și se pot întoarce la muncă. Restul personalului care au teste pozitive sau incerte sunt în total în număr de 252, din care 55 sunt încă internați în spital”, spune Dr. IOnel Derioiu, manager interimar al Spitalului din Suceava.

Citeste si: Papa Francisc cere încetarea conflictelor în lume şi propune anularea datoriilor ţărilor sărace

Armata a preluat acum conducerea, a reorganizat întreg spitalul, dar... misiunea nu a fost deloc uşoară având în vedere starea psihică a tuturor celor care rămăseseră în unitatea medicală. Epuizarea si teama de infectare au fost cel mai greu de învins.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”A trimite 4 militari să conducă un spital de 1.500 de paturi este enorm de puțin. În primul rând am introdus portul obligatoriu al ținutei de protecție. Când am venit aici, nu se distribuiseră echipamentele de protecție, dar să știți că nu medicii sunt cei care au refuzat să poarte această ținută”, mai spune managerul interimar.

Citeste si: Eveniment șoc în lumea vedetelor. A fost împușcat mortal în plină stradă

Doar 10 la sută dintre cadrele medicale mai erau la serviciu în Spitalul Judeţean din Suceava, în momentul militarizării, mai spune generalul în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Minitserul Sănătății, care crede că prezenţa armatei creşte încrederea si dă speranţe: ”Avem solicitări de la personal, având probleme personale destul de serioase, foarte multe referitoare la comorbidități. S-au analizat 82 de cereri până acum”.

La sectia de terapie intensivă a Spitalului Județean din Suceava funcționează în momentul de față 24 de paturi, personalul medical este la limită, iar aproape jumătate dintre pacientii internati acolo sunt cu ventilați mecanic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si