La Galaţi, temutul virus a fost deja confirmat într-un al doilea cămin de bătrâni din oraş, deşi autorităţile susţin că au luat măsuri dintre cele mai stricte tocmai ca să nu se ajungă la o astfel de situaţie. Doi bătrâni şi 2 angajaţi ai azilului au fost deja confirmati Covid-19.

Citeste si: Marea Britanie a depăşit pragul de 10.000 de decese cauzate de coronavirus

Cei aproape 140 de batrani internati în azilul Sfantul Spiridon din Galati au de luptat acum nu doar cu batranetile, ci si cu teama ca ar putea fi infectati cu noul coronavirus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deja 2 varstnici si 2 angajati din azil au fost depistati pozitiv.

Citeste si: Boris Johnson a fost externat

Cel mai probabil virusul a fost adus in camin chiar de un membru al personalului. Este vorba despre o infirmiera care a mers la spitalul de boli infectioase intrucat avea simptome specifice bolii.

Femeia a fost testata, iar vineri a aflat ca este infectata.

Pana sa fie depistata, insa, a intrat in contact cu varstnicii din centru, adica cu exact cea mai vulnerabila categorie.

Citeste si: O mamă și bebelușul ei din Hunedoara, depistați cu coronavirus. Bebelușul este din grupul de 10 nou născuți de la Maternitatea din Timișoara

Cele patru persoane depistate pozitiv au fost transportate la spital si nimeni nu mai are voie sa paraseasca azilul in urmatoarele 14 zile.


 
Nu mai departe de saptamana trecuta la un alt azil din Galati au fost inregistrate 4 decese in randul batranilor. Ulterior s-a constatat ca 80 dintre varstnicii de acolo erau infectati, dar si 18 angajati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si