Președintele României Klaus Iohannis crede că prelungirea stării de urgență din cauza coronavirusului este necesară la noi în țară. Decretul trebuie, însă, aprobat de Parlament iar mai multe partide au anunțat deja că se vor opune.

ALDE, PSD și Pro România ar putea vota împotriva prelungirii stării de urgență în România, iar decretul riscă să nu fie aprobat. Dacă ar fi aprobat, starea de urgență ar fi prelungită până pe data de 14 mai.

Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile „, a afirmat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

Și Ludovic Orban a transmis un mesaj pentru membrii Cabinetului.

Le solicit miniştrilor să transmită propunerile finale de măsuri pentru decretul pe care îl va emite preşedintele României de prelungire a stării de urgenţă, evident, dacă consideră că este necesară includerea unor măsuri suplimentare. Ştiu că deja s-a lucrat o serie de propuneri, dar vreau astăzi (9 aprilie – n.r.)

să transmiteţi propunerile finale pe fiecare minister, astfel încât preşedintele să aibă la dispoziţie propunerile formulate de fiecare minister. De asemenea, vă solicit să mi le transmiteţi şi mie pentru a le da ok-ul final „, a fost mesajul lui Ludovic Orban pentru membrii Cabinetului, conform Cancan.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Preot și dascăl din Iași, confirmați cu coronavirus. Cei doi au mers cu molifta la casele credincioșilor

Pro România propune prelungirea stării de urgenţă până la 1 mai

”Biroul Executiv al Pro România a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă numai în măsură în care Preşedintele şi Guvernul răspund pozitiv celor 15 solicitări, în caz contrar votul nostru va fi împotrivă”,  a anunţat, luni, Victor Ponta.

Printre solicitările parlamentarilor Pro România se numără prelungirea stării de urgenţă până la data de 1 mai.

”Program de repornire a activităţii productive şi de servicii începând cu data de 1 mai (cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară)- cu excepţia localităţilor declarate „de pericol maxim”,  a mai transmis Ponta.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Acesta mai cere extinderea şi pe teritoriul României a dreptului de transport pentru lucrătorii sezonieri, adoptarea pachetului economic şi fiscal de sprijin pentru firmele afectate de perioada de blocaj (turism, restaurante, agenţii, hoteluri), schimbarea solicitării României de sprijin financiar din partea UE, considerând că suma de 3,3 miliarde este total insuficientă.

Printre măsurile considerate importante de către Pro România se mai numără revocarea suspendării Legii Transparenţei- publicarea online în timp real a tuturor contractelor încheiate de autorităţile publice prin exceptare de la prevederile legale privind achiziţiile publice – dar şi publicarea scenariilor de finalizare a Anului Şcolar 2019 – 2020.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâptămâna trecută, că va emite un nou decret pentru prelungirea cu 30 de zile a stării de urgenţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si