Pentru a lupta împotriva pandemiei, 44 de state europene au impus restricţii parţiale sau complete asupra deplasărilor, a afirmat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la Copenhaga, în conferinţa sa de presă săptămânală, transmisă online.

Dintre ele, 21 au început să-şi relaxeze restricţiile, în diferite grade. Alte 11 ţări intenţionează să facă la fel în următoarele zile.

Totuşi, Kulge a atras atenţia să nu se facă paşi înapoi în lupta împotriva COVID-19.

"Am mai spus-o, virusul este necruţător. Trebuie să rămânem vigilenţi, să perseverăm şi să avem răbdare", a subliniat el.

Citeste si: Boris Johnson: „Regatul Unit a depăşit vârful epidemiei de coronavirus”

Reprezentantul OMS a adăugat că statele trebuie să fie pregătite să înăsprească restricţiile din nou dacă va fi necesar, în contextul în care situaţia privind coronavirusul în Europa rămâne gravă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Misterioasele domuri Bungle Bungles: aici au fost descoperite cele mai vechi forme de viață de pe Pământ- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În timp ce curba epidemică s-a aplatizat în Europa de Vest, "ea se accentuează pe măsură ce privim spre estul Europei", în ţări precum Belarus şi Rusia, unde numărul cazurilor este în creştere, şi-a exprimat regretul directorul pentru Europa al OMS.

Citeste si: Descoperire șoc: Ce se întâmplă cu sângele celor infectați cu coronavirus

În aceeaşi conferinţă de presă, Biroul OMS a mai atras atenţia că este încă nevoie de multă muncă până la descoperirea unui medicament eficient împotriva virusului.

OMS, anunţ privind relaxarea restricţiilor pentru COVID-19
OMS, anunţ privind relaxarea restricţiilor pentru COVID-19

"Vaccinurile care sunt deja testate pot fi cele care atrag atenţia şi stârnesc optimism", a spus Adam Finn, expert în vaccin al OMS.

Citeste si: Bilanţul actual al deceselor covid din România. Numărul a ajuns la 711

Totuşi, ele s-ar putea dovedi nesigure sau ineficiente, a atras el atenţia. În plus, a mai spus expertul, ele ar putea fi dificil de produs sau de distribuit la nivel internaţional.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si