Sediile societăţii au fost percheziţionate duminică dimineaţă de anchetatori, iar patronul a fost dus la Iaşi pentru a fi audiat. În acelaşi timp, a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificare de produse.

Cele 10 decese s-au produs în decurs de 9 zile, în a doua jumătate a lunii trecute, însă abia acum anchetatorii au pus cap la cap toate informaţiile şi şi-au dat seama că există o cauză comună a morţii.

Citeste si: Ionuț a fost adus din Italia, să moară acasă. Băiatul de 16 ani și-a luat rămas bun pe Facebook: "S-a terminat cu boala și cu suferința"

Au mers pe fir şi au percheziţionat şi magazinele în care au fost vândute aceste produse mortale. Dintr-un magazin sătesc, din comuna ieseana Stolniceni Prajescu, anchetatorii au confiscat 50 de litri de alcool.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Varianta anchetatorilor de intoxicaţie cu metanol a fost confirmată şi de medicii legişti.

Citeste si: Bilanţul revoltei la o închisoare din Venezuela a ajuns la 47 de morţi şi 75 de răniţi

Trei tone de alcool sanitar contrafacut a ajuns în total pe piata din Iasi şi in comunele limitrofe, in decurs de o luna, mai exact in aprilie. Omul de afaceri din Iasi, care a aprovizionat magazinele satesti, este martor in dosar si urmeaza sa fie şi el audiat.

Politistii au facut 4 perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale din Bucuresti si Ilfov, unde s-ar fi produs spirtul contrafacut.

7 persoane au fost duse la audieri, la Iasi.

Citeste si: Luca Ionut, baietelul omorat in bataie de mama lui, ar fi implinit 10 ani! Ce a aparut pe Facebook

Ingerarea de metanol duce, in prima faza, la consulsii, edem pulmonar si orbire. Dacă doza ingerată este mai mare, decesul nu mai poate fi evitat.

Daca cel care a adus pe piata alcool sanitar contrafacut va fi gasit vinovat de moartea celor 10 persoane, atunci risca sa stea dupa gratii cel putin 25 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si