Românii care muncesc în străinătate trec cu miile frontiera prin vama Nădlac și se plâng că stau și câte 5 ore la cozi kilometrice. Asta pentru că autoritățile verifică fiecare om care pleacă din țară. Sunt destui și cei care se întorc și așteaptă microbuze să-i ducă acasă.

Stau în grupuri uriașe fără să respecte distanțarea socială, iar în urma lor rămân maldăre de gunoaie!

Citeste si: Italia a ascuns numărul deceselor cauzate de covid-19

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Vama Nădlac, pe sensul de ieșire din țară, coloana de mașini s-a întins duminică pe șase kilometri. De când în Europa încep să fie ridicate restricțiile, oamenii spun că se întorc la muncă.

În ultimele 24 de ore, au ieșit din țară peste două mii de români. Și cum fiecare trebuie să se supună unui control medical, timpul de așteptare la graniță e de cel puțin 5 ore!

Citeste si: Bărbat din Galaţi, arestat preventiv după ce a furat din şapte farmacii

Nu e mai bine nici pentru cei care continuă să vină acasă de peste hotare. Regulile sunt stricte, mai ales că la noi încă e stare de urgență, așa că nimeni nu-și continuă drumul după bunul plac.

Pentru cei care au ajuns cu microbuzele, e mult mai greu.

Stau și câte 10 ore în vamă în așteptarea unui autocar care să-i ducă spre localitățile unde au domiciliu. Sunt toți claie peste grămadă, iar normele de igienă sunt îngropate în maldărele de gunoaie care se văd de departe.

Citeste si: Explozie de decese din cauza COVID-19, în România. Au fost raportate încă 15 victime

Cei care pleacă din țară tebuie să știe că nu vor fi lăsați să treacă granița dacă au simptome care pot fi corelate cu noul coronavirus sau dacă nu pot dovedi că se duc pentru motive bine întemeiate, cum ar fi un contract valabil de muncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si