Ropote de gheață au făcut ca suprafețe întinse din sudul țării să arate ca-n decembrie cu nici 10 zile înainte de vară. Covorul de gheață s-a așternut cu un zgomot asurzitor din Gorj până-n Vâlcea și peste Argeș unde piatra mare i-a făcut pe oameni să se pună la adăpost Gheața au adunat-o ca pe zăpadă, cu lopata.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cerul brăzdat de fulgere s-a luminat în 15 județe- aflate sub cod portocaliu de miercuri, până joi- iar dezastrul s-a măsurat în minute. Furtuna care s-a abătut cu furie a biciuit brazdele din grădini și a spulberat solariile. În livezile din Dâmbovița, pomii au fost măcinați de gheață.

Pericolul a trecut însă doar pentru moment. Furtuni violente vom mai avea în perioada imediat următoare:

"O vreme in continuare mai rece decat data in calendar. Vor fi posibile în continuare precipitatii sub forma de averse dealtfel pana in aceasta seara la 23 ramanem sub incidenta avertizarilor potrivit carora vor cadea pana la 25 de litri pe metru patrat", spune Elena Mateescu, director ANM.



Deși luna mai ne-a adus în prima jumătate temperaturi scăzute, ne așteaptă cea mai caldă vară din istorie. Potrivit prognozelor, după data de 1 iunie, temperaturile vor urca vertiginos.

Citeste si: Meteo. Prognoză specială pentru București. Temperaturile scad sub media perioadei

Citeste si: VIDEO| Vijeliile și grindina au făcut ravagii în țară. Imagini incredibile

Citeste si: NEWS ALERT. Prognoza meteo. ANM a declanșat codul galben

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si