Aglomerația a fost la ordinea zilei atât pe drumul spre pădure, cât și în parcuri. Puțini au mai fost cei care au ținut cont de normele de protecție și distanțare socială. Nici nervii întinși la maximum nu au lipsit.

În Pădurea Băneasa cu greu puteai arunca duminică un ac. Printre cozile de mașini și claxoanele zgomotoase, oamenii care au venit să se relaxeze și-au făcut loc cu greu.

Iar alții și-au pierdut rapid răbdarea.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, după primele două săptămâni de relaxare: În România am reuşit să limităm impactul pandemiei

Iar celor care au venit să se relaxeze sau să se plimbe cu bicileta entuziasmul le-a pierit repede cheful din cauza aglomerației.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nimeni nu a mai ținut cont de vreo regulă de protecție. La intrarea în Grădina Zoologică, de pildă, distanțarea socială a fost doar un vis frumos.

Nici acest domn care întorcea cârnăciorii pe grătar nu avea prea multă grijă.

Cu masca purtată doar de formă, sub nas, și cu o singură mănușă în mâna, omul își făcea liniștit treaba.

Citeste si: Noi reguli în spitalele din România. Anunțul lui Nelu Tătaru

Și parcul IOR a fost duminică un adevărat furnicar. Oamenii au ieșit la iarbă verde, s-au plimbat cu bărcuțele pe lac, cu rolele sau cu bicicleta. Alții, ceva mai curajoși, au ieșit să facă plajă.

Iar unii s-au bucurat de peisaj printr-o ședință foto.

În tot acest vacarm există totuși și o veste bună. Începând de luni, oamenii se vor putea bucura de o băturuă rece sau de o mâncare bună și la terase, pentru că acestea își vor redeschide porțile. Locurile se vor ocupa doar pe bază de rezervare, iar la o masă nu vor putea sta mai mult de patru persoane.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, despre cazurile de coronavirus: "Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei"

Tot de luni, oamenii vor putea merge din nou la plajă, la spectacole în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori sau la evenimente de tip drive-in. Și muzeele care au fost închise până acum vor redeschide porțile vizitatorilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si