Lucrătorii de la întreţinere au curăţat praful din Sala Oglinzilor şi au lustruit statuetele aurite care o decorează pentru a o pregăti de redeschidere.

În cadrul măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus, turiştii vor trebui să poarte măşti şi să urmeze o rută prestabilită de vizitare prin palatul cu 2.300 de camere.

O grea lovitură financiară

Măsurile luate pentru a stopa răspândirea COVID-19 au reprezentat o grea lovitură financiară pentru celebrul palat dar şi pentru celelalte atracţii culturale franceze.

Aproximativ 8 milioane de turişti au cumpărat bilete pentru a vizita palatul Versailles în cursul anului trecut, încasări ce au reprezentat 75% din veniturile totale aduse de palat. Conform statisticilor, 4 din 5 vizitatori este străin.

Citeste si: Încă o țară a scăpat de COVID-19! Ultimul pacient a fost externat

"Acest model financiar a fost distrus. Trebuie să o luăm de la început. Dar nu suntem singurii", a comentat pentru Reuters Catherine Pegard, administratorul palatului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ludovic al XIV-lea a dorit ca acest palat să devină un simbol al proeminenţei Franţei ca superputere europeană, precum şi al dreptului său divin de a deţine puterea absolută. Versailles a rămas principala reşedinţă regală până la Revoluţia Franceză care a dus la răsturnarea regimului monarhic absolutist, la aproape 8 decenii după moartea Regelui Soare.

Palatul Versailles se redeschide
Palatul Versailles se redeschide

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Franţa

Palatul este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franţa- ţară aflată în topul mondial al destinaţiilor turistice.

Însă pe măsură ce Franţa relaxează cu prudenţă măsurile de izolare şi închidere împotriva pandemiei, graniţele sale au rămas închise pentru majoritatea turiştilor străini (în funcţie de ţara din care provin), iar administraţia palatului prevede un flux de vizitatori redus la probabil o cincime din cei 20.000 de turişti care treceau pragul palatului în zilele de vârf, scrie agerpres.ro.

Citeste si: Clipe de coșmar la Vama Nădlac! Sute de români așteaptă înghesuiți să intre în țară

Traseul unic de vizită îi va purta pe turişti prin celebra Sală a Oglinzilor unde Germania şi reprezentanţii Antantei au semnat tratatul care a pus capăt Primului Război Mondial, precum şi prin Marele Apartament Regal.

"Am spălat geamurile, am şters de praf candelabrele şi torţele. Condiţiile sunt excelente", a mai susţinut Catherine Pegard.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si