Raportorul special ONU privind situaţia drepturilor omului în Republica Populată Demoratică Coreea (RDPC) Tomas Ojea Quintana a îndemnat Consiliul de Securitate al ONU ”să reconsidere sancţiunile” impuse acestei ţări izolate, în vederea asigurării unei circulaţii a mărfurilor alimentare.

Coreea de Nord- afectată la mijlocul anilor '90 de o foamete care s-ar fi soldat cu până la trei milioane de morţi- este singura ţară din lume care nu a semnalt Organizaţiei Mondiale a Sănătălii (OMS) vreun caz de covid-19.

Pandemia a antrenat ”dificultăţi economice dramatice”, subliniază Tomas Ojea Quintana, precizând o scădere cu 90% a schimburilor comerciale cu China în martie şi aprilie.

ONU avertizează: „Penurii alimentare şi malnutriţie generalizată” în Coreea de Nord, exacerbate de pandemia covid-19

”Perspectivele unei noi agravări a penuriilor alimentare şi unei insecurităţi alimentare generalizate sunt alarmate”, avertizează raportorul ONU.

”V-am raportat o creştere a numărului persoanelor fără adăpost în marile oraşe- mai ales a kotjebi (copii străzii)-, iar preţul medicamentelor ar fi crescut vertiginos. un număr tot mai mare de familii mănâncă doar de două ori pe zi sau mănâncă doar dimineaţa, iar unele sunt înfometate”, deplânge el în acest comunicat.

avertizare onu covid 19

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Situaţia umanitară din Coreea de Nord ”rămâne îngrijorătoare”, a avertizat, într-o conferinţă de presă, la Geneva, o purtătoare de cuvânt a Programului Alimentar Mondial (PAM), Elisabeth Byrs.

Citeste si: Caz șocant- Un băiat, în vârstă de trei ani, a dat cu mașina peste mama lui

Citeste si: Horoscop. Zodiile care îți pot citi gândurile

Citeste si: Nicuşor Dan vorbește despre cazul troleibuzului care a luat foc în centrul Capitalei: „Gabriela Firea a trimis un ins...”

Peste zece milioane de persoane- reprezentând 40% din populaţie- au nevoie de un ajutor umanitar.

Citeste si: Coronavirus Romania- Inca patru decese anuntate marti dimineata. Bilantul a ajuns la 1343

”Malnutriţia a fost persistentă şi generalizată, cauzând probleme pe termen lung sănătăţii şi dezvoltării copiilor şi femeilor însărcinate şi care alăptează”, a precizat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si