Decesul lui a fost anunţat printr-un comunicat remis News.ro.

Cu o carieră de şapte decenii, Jurăscu a jucat timp de 45 de ani pe scena Teatrului Naţional din Timişoara, fiind cel mai longeviv actor din echipa instituţiei.

Citeste si: Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Vladimir Jurăscu a devenit, prin întreaga sa activitate, un reper, o permanenţă în viaţa şi în memoria culturală a Timişoarei”, a spus echipa teatrului.

Citeste si: Iulia Vântur în doliu. Mesajul vedetei este cutremurător

Între cele peste 350 de roluri interpretate de-a lungul carierei se numără regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Marchizul în „Velasquez” de A.B. Vallejo, Verşinin, dar şi, ani mai târziu, Ferapont în „Trei surori” de Cehov, Shylock în „Neguţătorul din Veneţia”, Agamiţă Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L.

Caragiale şi Robert în „O viaţă în teatru”, spectacol creat în onoarea sa.

Citeste si: Lidia Buble zâmbește din nou, după despărțirea de Răzvan Simion. Chiar ea a dat vestea cea mare. Cine i-a readus zâmbetul pe buze artistei?

În anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe Vladimir Jurăscu îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si