Un raport elaborat de WWF, publicat tot miercuri, avertizează: „Riscul apariţiei pe viitor a unei noi boli (transmise de la animal la om) este mai mare ca oricând, cu potenţialul de a distruge sănătatea, economiile şi securitatea globală”.

Citeste si: Ce se întâmplă cu economia ţării? Anunţul făcut de Mugur Isărescu

Şeful WWF din Regatul Unit a spus că acordurile comerciale post-Brexit care nu asigură protecţia naturii vor face ca Marea Britanie să devină „complice la creşterea riscului (apariţiei) următoarei pandemii”.


„Am văzut multe boli apărând de-a lungul anilor, precum Zika, SIDA, SARS şi Ebola – şi toate proveneau de la populaţii animale supuse unor condiţii de presiuni de mediu severe”, au spus Elizabeth Maruma Mrema, şefa convenţiei ONU pentru diversitate biologică, Maria Neira, directorul pentru mediu şi sănătate al OMS şi Marco Lambertini, şeful WWF International, într-un articol publicat de The Guardian.

Citeste si: Dexametazona, cel mai recent tratament pentru cazurile grave de Covid-19, este pe Lista Interzisă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În cazul coronavirusului, „aceste epidemii sunt manifestări ale relaţiei noastre periculos de dezechilibrate cu natura”, susţin ei.

„Toate acestea ilustrează că propriul nostru comportament distructiv faţă de natură ne pune în pericol propria sănătate – o realitate drastică pe care o ignorăm la modul colectiv de decenii.

Citeste si: VIDEO| Imagini greu de privit! Un copil de 15 ani din Timişoara a fost bătut de doi băieţi pe stradă

În mod îngrijorător, în vreme ce Covid-19 ne-a dat încă un motiv pentru a proteja şi prezerva natura, am văzut că s-a petrecut exact contrariul.

Din locuri precum bazinul Mekong, Amazon şi Madagascar apar rapoarte alarmante privind amplificarea braconajului, tăierii ilegale de copaci şi incendiilor forestiere, în timp ce multe ţări aplică proiecte pripite care sunt un regres pentru mediu şi reduceri de fonduri pentru conservare.

Toate acestea survin într-un moment în care avem cea mai mare nevoie de (măsurile de protejare a mediului). Trebuie să ne asumăm o redresare justă, sănătoasă şi verde şi să declanşăm o transformare mai amplă în direcţia unui model care preţuieşte natura ca fundament al unei societăţi sănătoase.

A nu proceda aşa, încercând în schimb să economisim bani prin neglijarea protecţiei mediului, sistemelor de sănătate şi reţelelor de siguranţă socială s-a dovedit deja a fi o falsă economie de fonduri. Factura va fi plătită de multe ori iar şi iar.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si