”Aversele torenţiale au produs inundaţii în 58 localităţi din 16 judeţe. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 25 case, 346 curţi, 73 beciuri/subsoluri şi 11 străzi. În contextul valabilităţii avertizărilor hidrologice COD ROŞU de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi autorităţilor locale, la nivelul judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara au fost suplimentate echipajele cu pompieri din turele libere”, anunţă IGSU.
Citeste si: Furtul de produse de lux de la Aeroportul ”Henri Coandă”- 20 de persoane au fost reţinute
Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin IGSU, în cursul zilei de ieri s-a dispus suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Cele 19 motopompe de mică şi mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraş-Severin şi 6 în Timiş) au fost mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, în care nu s-au înregistrat situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Incendiu într-un centru pentru vârstnici din Arad. 29 de persoane au fost evacuate
O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Fârdea, judeţul Timiş de unde au fost evacuate 8 persoane suprinse de creşterea rapidă a nivelului apei. Un alt caz similar a avut localitatea Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, unde 20 de persoane, printre care şi 12 copii, izolate de viitură în 2 locuinţe, au fost evacuate din zona de pericol pe cale aeriană.
De asemenea, la nivelul judeţului Caraş-Severin, din 5 localităţi s-au mai evacuat/autoevacuat din cauza viiturilor 50 de persoane.
Citeste si: Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European prin videoconferință. Susține acces rapid la finanţare pentru toate statele membre
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Pentru prevenirea unor situaţii de pericol, în judeţul Caraş-Severin, în localităţile Obreja şi Ciuta, din cauza riscului de rupere a digului de protecţie pe râul Bistra au fost luate măsuri pentru posibila evacuare a aproximativ 500 de persoane.
Până la acest moment evoluţia situaţiei nu a impus luarea măsurii de evacuare. Echipaje specializate acţionează pentru consolidarea şi supraînălţarea digului care protejează localităţile.
Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 11 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 10 judeţe (AG, AR, CL, CS, CV, HR, MS, SM, SV, TM).
Traficul rutier este oprit pe un drum naţional (DN 58/CS), 3 drumuri judeţene (DJ 131A, DJ 137, DJ 137A /HR) şi a fost temporar afectat pe 9 drumuri naţionale (DN 57, DN 6,
DN 68/CS, DN 1R/CJ, DN 74/HD, DN 22D/TL, DN 17B/NT, DN 16/MS, DN 1F/CJ) şi 3 drumuri judeţene (DJ 106, DJ 106A/SB şi DJ 242/GL).
La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt în desfăşurare intervenţii în 2 judeţe- Caraş-Severin şi Cluj- pentru evacuarea apei din curţi şi locuinţe, precum şi pentru consolidarea unui dig de protecţie.