Premierul Ludovic Orban a declarat că CCR nu se află la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a vieții și sănătății.

„CCR nu e la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre pentru a apăra sănătatea și viața cetățenilor. Între starea de urgență și de alertă a anulat amenzile și a interzis autorităților să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare.

Recomandarea mea către cetățeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți.

Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament", a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Citeste si: Coronavirus România 4 iulie. O nouă zi cu peste 400 de cazuri

Citeste si: Amenzi de sute de mii de lei pentru restaurante și terase

Citeste si: Veste bombă: Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă

El a adăugat că un pacient nu mai poate fi ținut în spital și nici nu poate fi luată măsura izolării la domiciliu.

„Curtea cred că a trimis către publicare decizia. Oamenii să țină cont de toate regulile care trebuie aplicate în astfel de situații, care au avut bază legală.

Cât vor fi 3, 4, 5 zile până se adoptă o lege de Parlament, aceste reguli trebuie respectate, pentru că sunt necesare pentru protejarea sănătății și vieții oamenilor”

Premierul a anunțat un nou proiect de lege, ce va fi adoptat în ședința de guvern de săptămâna viitoare, pentru a regla decizia CCR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si