În Spitalul Victor Babeș din Timișoara mai sunt câteva paturi libere, în timp ce la Spitalul CFR apar tot mai mulți pacienți cu forme ușoare ale bolii.

Potrivit medicilor, aproximativ 70% dintre cei care au ajuns în ultima perioadă la spital sunt dintre cei care cred în teroia conspirației, potrivit opiniatimisoarei.ro.

A ajuns la Terapie Intensivă după ce a refuzat tratamentul

Citeste si: Comisia Europeană a autorizat un prim tratament împotriva COVID-19

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Medicii spun că iresponsabilitatea oamenilor a anulat tot efortul depus până acum și se așteaptă ca situația să devină critică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostie, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. NU ai ce să-i mai faci.

Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”,a adăugat medicul Cristian Oancea.

Săptămână cu recorduri negative în România

Numărul noilor cazuri zilnice a crescut în ultima săptămână în România. Dacă pe 6 iunie, în România s-au înregistrat 250 de persoane, pe 11 iulie s-a înregistrat recordul absolut de la începutul pandemiei, de 698 de cazuri.

Luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 413 noi cazuri, la aproximativ 4.600 de teste făcute în cursul zilei de duminică, zi în care se fac mai puține testări decât în timpul săptămânii.

„Punctele fierbinți”

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că în prezent avem cinci zone cu un număr foarte mare de cazuri- București, Argeș,  Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

„Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat.

„Sunt diferite aspecte pe care le calculează colegii de la INSP.

De exemplu, la INSP avem reguli pentru localitățile mai mici, cu 3 la mie răspândire comunitară, dar la localitățile mari sunt alte reguli pe care ei știu cum să le calculeze și cum să zică dacă riscul a ajuns la un nivel”, a arătat Raed Arafat.

Nelu Tătaru: „Ne-am grăbit cred să recomandăm politic anumite idei”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că dacă restricțiile ar mai fi fost ținute încă două săptămâni, „acum eram la baza pantei descendente”.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Dacă mai mențineam, măcar două săptămâni, poate acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit cred să recomandăm politic anumite idei. Idei care s-au perpetuat, precum și neîncrederea în existența unui virus. Cei din exteriorul țării noastre sunt obiectivi și vor lua decizii în privința noastră”, a spus ministrul Nelu Tătaru, luni dimineață.

Întrebat, ulterior, la cine se referă când a spus „ne-am grăbit”, ministrul Sănătății a răspuns astfel: „La o parte a eșichierului politic care a ținut să acapareze un punctaj politic pe suferința oamenilor.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si