Conform studiului publicat luni în Journal of Adolescent Health,cercetătorii de la Universitatea din San Francisco au analizat peste 8.000 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru a vedea care este vulnerabilitatea lor medicală la formele severe de Covid-19. Au fost luați în calcul indicatorii de risc stabiliți de centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, inclusiv condițiile de sănătate și obiceiurile de fumat, informează sursa citată.

Citeste si: Ambasadorul Ciprului în România a murit la București

Citeste si: Icoana care „te scapă” de coronavirus a fost adusă la Sibiu

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cercetătorii au descoperit că 32% din populația totală a studiului a fost vulnerabilă medical pentru forme severe de Covid-19. Cu toate acestea, atunci când grupul de participanți care fumau țigări sau țigarete electronice a fost scos din analiză, procentul vulnerabil din punct de vedere medical a scăzut la jumătate, până la 16%.

Citeste si: Tratament miraculos destinat reglării sistemului imunitar

Cercetările celor de la Universitatea din California au arătat că, din toată populația studiată, tinerii adulți de sex masculin au prezentat un risc mai mare pentru forme grave de Covid-19. Deși mai multe femei au raportat că au astm și probleme imunitare, ratele mai mari de fumat la bărbați au depășit aceste aspecte ca risc medical. Când au fost analizați doar nefumătorii, femeile aveau un risc mai mare de expunere la forme grave de coronavirus.

Fumatul, asociat cu o evoluție mai rapidă a infectării cu coronavirus

"Dovezi recente indică faptul că fumatul este asociat cu o probabilitate mai mare de progresie rapidă a COVID-19, inclusiv cu severitatea crescută a bolii, internarea la terapie intensivă sau deces", a spus Sally Adams, autorul principal al studiului și specialist la Universitatea din California, San Francisco.„Fumatul poate avea efecte adverse semnificative la adulții tineri, care de obicei au rate mici pentru majoritatea bolilor cronice”, a precizat cercetătorul american.

Citeste si: Misterul celor 9 schiori ruși, găsiți morți în lenjerie de corp, rezolvat după 60 de ani

Conform Organizației Mondiale a Sanatatii,  nu există în prezent studii de amploare care să estimeze în mod direct riscul de spitalizare cu COVID-19 în rândul fumătorilor. Cu toate acestea, 27 de studii observaționale au constatat că fumătorii constituiau până la 18,5% dintre adulții spitalizați. 8-32 Două meta-analize despre pacienții internați în cadrul studiilor din China au constatat o prevalență comună a fumatului de 7,6% (între 3,8% -12,4%) în rândul pacienților cu COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si