„Am constituit un grup interministerial în care am pregătit deschiderea şcolilor în funcţie de diferitele variante epidemiologice. Nu pot să spun acum. Dacă reducem numărul de cazuri şi riscul de infectare scade semnificativ, deschidem şcoala într-un fel, dacă va creşte numărul de cazuri, deschidem şcoala într-alt fel. Sunt variante, deschidem şcoala cu toţi copiii în clasă, deschiderea să o facă pe rând în clasă, online sau să se facă oricum şcoală, să finalizăm achiziţia tabletelor, pentru copiii care nu au acces la internet.

Dar nu putem stabili acum. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare scenariu. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, luni seara.

Citeste si: Orban, despre pacienții cu coronavirus externaţi la cerere. Ce riscă după intrarea în vigoare a legii privind carantina

Premierul a mai adăugat că este evident că numărul elevilor dintr-o clasă trebuie redus nu numai din punct de vedere epidemiologic, ci şi din punct de vedere pedagogic.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„E clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă, oricum aveam număr mare de elevi în clase, peste 30 în şcolile cu renume mai ales. Dar şi în alte şcoli, oricum avem număr mare de copii în clasă”, a mai declarat Orban.

Redeschiderea școlilor și carantinarea zonală

Şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că nu consideră, în acest moment, necesară amânarea alegerilor locale, la fel cum nu consideră necesară amânarea începerii anului şcolar.

„Da, în măsura în care situaţia o impune. Noi avem în studiu foarte multe focare şi foarte multe localităţi. În momentul în care vedem o creştere exagerată sau exponenţială a numărului de cazuri, într-o anumită zonă şi avem şi nişte parametri. 3 cazuri la mia de locuitori. Şi atunci se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localităţi”, a declarat Nelu Tătaru luni seara la Digi 24, întrebat dacă ar putea fi luată decizia carantinării anumitor zone ale ţării.

Citeste si: Nelu Tătaru: „3 cazuri covid-19 la mia de locuitori”

 Despre cei care au refuzat internarea, Tătaru a spus că: „Ei vor fi identificaţi, îi avem deja pe tot ce înseamnă direcţiile de sănătate publică din localitate, şi vor intra, prin ordin de ministru, în izolare la domiciliu până vor trece cele 14 zile”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si