Polițiștii au dat amenzi în hipermarket-uri, piețe, terase sau mijloace de transport, pentru încălcarea normelor pentru prevenirea și combaterea efectelor epidemiei.

Potrivit poliției, peste 800 de polițiști și 300 de jandarmi și reprezentanți ai altor instituții au efectuat verificări la peste 350 de operatori economici, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cele trei zile au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale și piețe agroalimentare, terase și locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi.

2.000 de amenzi date în weekend

Polițiștii au dat aproximativ 2.000 de amenzi, în valoare totală de peste 1.110.000 lei. 300 dintre acestea au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 81 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială.

Citeste si: Alexandru Rafila, semnal de alarmă: "Vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

16 sancțiuni au fost aplicate pentru situații ce cad sub incidența legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar 18 pentru încălcarea unor norme privind sănătatea publică și a unor prevederi referitoare la normele sanitar-veterinare și siguranța alimentelor.

În domeniul rutier, pe parcursul acestei perioade au fost constatate și aplicate peste 1. 500 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, în ultimele 3 zile, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor aplicabile pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor epidemiei. Verificările s-au desfășurat în tot municipiul București și au vizat, cu precădere, modul în care se respectă obligația de a purta masca de protecție pe timpul deplasării în autovehiculele care efectuează transport de persoane.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, apel către toți românii: „În scurt timp...”

În urma controalelor efectuate au fost verificate peste 250 de autovehicule și aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si