Ludovic Orban: "Vrem să luăm măsuri punctuale"

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că s-ar putea impune obligativitatea purtării măştii în aer liber, în spaţiile în care se pot forma aglomeraţii. "Am primit informații care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise", a declarat Ludovic Orban, luni dimineață.

Potrivit premierului Orban, sunt mai multe măsuri în analiză pentru limitarea răspândirii coronavirusului și că acestea sunt unele dintre măsurile discutate inclusiv cu prefecții și cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență. O altă măsură aflată în analiză este limitarea programului teraselor. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, semnal de alarmă: "Vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum"

"Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distanţare. Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci am putea impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber- de exemplu o piaţă sau o faleză- unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate", a spus Orban, la sediul PNL.

Citeste si: Un nou val de furtuni lovește jumătate din țară. COD galben de la meteorologi

Judeţele din România cu cele mai multe cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Argeș este judeţul care are cele mai multe noi cazuri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore. În Argeș au fost confirmate 105 cazuri noi. Urmează Prahova, cu 80 de cazuri, și Dâmbovița, cu 71 de infectări noi. În judeţul Vâlcea sunt 60 de cazuri noi, în condițiile în care de la debutul pandemiei au fost confirmate doar 381 de infectări cu COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si