Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că aproape 16 milioane de persoane de pe întreg globul au fost infectate, în timp ce numărul deceselor a trecut de 640,000.

„COVID-19 ne-a schimbat lumea. A adus oamenii, comunitățile și naționale laolaltă – și le-a despărțit”, le-a spus el reporterilor prezenți luni la Geneva.

Situația pandemiei în Europa

Luni, numărul cazurilor de infecție din Marea Britanie a trecut de 300,000, în timp ce în Germania șeful administrației cancelarului Angela Merkel a îndemnat germanii să respecte regulile de distanțare socială, pentru

a ajuta la scăderea numărului de îmbolnăviri zilnice de la 800 la sub 500, potrivit Europnes.

Și premierul Belgiei a prezentat, luni, un set de reguli de distanțare socială, în încercarea de a evita o nouă carantină generală, după ce în țara acestuia s-a perceput o creștere a numărului de infecții cu coronavirus.

Potrivit acestuia, măsurile luate pot fi suficiente pentru evitarea unor alte restricții, iar copiii să se poată reîntoarce în siguranță la școală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Reputat epidemiolog: „Starea de urgență se răzbună în momentul de față”

Franța și Belgia le-a cerut propriilor cetățeni să evite concediile în Barcelona și pe plajele din apropiere, care au fost prea aglomerate pentru a se putea ține cont de măsurile de distanțare socialî.

Franța a dispus ca de la 20 iulie toți clienții care intră în magazine sau săli închise să poarte măști de protecție, după izbucnirea unor focare de infecție în regiunea Loire.

Persoanele care nu poartă mască sunt amendate cu 135 de euro.

Marea Britanie impune carantină de 14 zile

Marea Britanie a impus carantină de 14 zile pentru persoanele care se întorc din Spania, ca urmare a apariției de noi focare. Catalonia, unde viața de noapte este paralizată de noi restricții, se regăsește într-un moment critic, iar statul în casă este crucial în prevenirea unui al doilea val de îmbolnăviri, a spus Quim Torra, șeful guvernului regional.

„Suntem în fața celor mai decisive 10 zile din această vară”, le-a transmis Torra jurnaliștilor.

Citeste si: Anunţ important: Când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului?

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Și ministrul german al sănătății a anunțat că persoanele care se întorc din zone de risc vor fi testate: „Trebuie să împiedicăm călătorii reveniți (n.r. – în țară) să contamineze alte persoane fără să o știe și, astfel, să declanșeze noi lanțuri de infecții”, a spus demnitarul german.

Cum Austria a contabilizat o creștere abruptă a numărului de cazuri confirmate după relaxarea restricțiilor, cancelarul Sebastian Kurz a anunțat, săptămâna trecută, reintroducerea obligației de a purta măști de protecție în magazinele mici, la poștă și la bancă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si