Prima prezentatoare de televiziune din China Shen Li a murit, marți, la Beijing, la vârsta de 87 de ani. Shen Li este cunoscută drept „prima persoană de pe ecranul chinezesc”, lansându-și cariera TV la 1 mai 1958 pe China Central Television (CCTV). Acela a fost prima moment în care televiziunea de stat chineză a început să transmită.

Cariera de radio-televiziune a lui Shen Li i-a adus omagii de-a lungul timpului din partea partidului comunist, realizatoarea fiind martora dezvoltării industriei TV din China.

Shen a devenit reprezentantul vechii generații de profesioniști TV din țara asiatică, potrivit CGTN.com. În 1957, cu un an înaintea primei apariții a camerei, a lucrat ca prezentator radio la Administrația Centrală de Radiodifuziune din China.

Citeste si: Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor? O altă zi, un alt anunț de la autorități

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe măsură ce economia Chinei s-a dezvoltat, la fel și cererea de programe TV cât mai diversificate. În 1983, la vârsta de 50 de ani, Shen a început să găzduiască primul program zilnic al țării „Pentru tine”, oferindu-le telespectatorilor sfaturi de viață pe unul dintre canalele CCTV.

Citeste si: Al doilea județ din țară cu măsuri de restricții speciale. Masca va fi obligatorie și pe stradă

În 1993, când Shen avea în jur de 60 de ani, ea a găzduit un alt program „Sunset Red” care targeta populația în vârstă a țării, fiind prima emisiune de acest gen la televiziunea chineză. În termen de șase luni, emisiunea a intrat în top 10 emisiuni ale CCTV.

O altă tragedie în televiziune- a murit la 49 de ani

O altă prezentatoare celebră a murit marți după ce a suferit un atac cerebral, la doar 49 de ani. Lisa Colagrossi s-a stins din viață în timp ce se întorcea, însoțită de un cameraman, de la un eveniment. Colegul său a chemat ambulanța, dar medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Citeste si: Marcel Vela, anunţ important privind Poliţia Română

Accidentul vascular cerebral, provocat de un anevrism, a fost unul foarte puternic. În urma prezenatoarei de televiziune rămân îndurerați un soţ şi cei doi fii ai lor, în vârstă de 15 şi 11 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si