Klaus Iohannis: Facem o prioritate zero din investițiile în infrastructură 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat miercuri o nouă şedinţă pe tema fondurilor europene, la care au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, şi miniştrii Finanţelor, Economiei, Fondurilor Europene şi Transporturilor.

Citeste si: „Nu sunt bani pentru toate". Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor

"Am discutat despre modalitățile prin care România să poată accesa și valorifica ceele 80 de miliarde de euro obținuți de la UE. Am stabilit domeniile prioritare care să finanțate cu acești bani. Vrem ca România să prospere în următorii ani. Facem o prioritate zero din investițiile în infrastructură, avem bani pentru autstrăzi și căi ferate, să modernizăm infrastructura energetică și de mediu, să implementăm programe de digitalizare, să investim în infrastructura de educație și sănătate. Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU, pentru că suntem într-un moment critic, iar măsurile pe care le vom lua sunt extrem de importante. Situația este extrem de gravă, este nevoie să fim conștienți de importanța măsurilor pe care trebuie să le luăm", a declarat Klaus Iohannis la debutul conferinței de presă.

Citeste si: Veşti bune din Rusia privind vaccinul împotriva Covid-19

Iohannis: Pandemia nu are mai multe valuri, ci un singur val mare. Ce obținem dacă amânăm alegerile?

"E o discuție legitimă despre alegerile din 27 septembrie. Dar vreau să despărțim discuția politicianistă de cea pe fapte. OMS a făcut multe afirmații și anunțuri, iar unul dintre anunțuri, care mă îngrijorează foarte mult, spune că această pandemie nu are mai multe valuri, ci un singur val mare, pentru că virusul nu are ciclicitate.

Avem două chestiuni: e nevoie de alegeri, pe de altă parte suntem în mijlocul unei pandemii. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate intrăm în octombrie, decembrie, ianuarie, când se pot suprapune peste pandemie și o iarnă grea, și gripa", a mai spus președintele Iohannis.

Citeste si: VIDEO- Dezvăluire incredibilă în cazul copilului de 8 ani ucis de tatăl său și abandonat în mașină

"Personal sunt convins că, dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mai complicat să votezi decât decât să mergi la magazin, se pot institui măsuri. Va fi însă greu de organizat campania electorală. Până la mijlocul lunii august se va lua o decizie", a precizat șeful statului.

Citeste si: România și Suedia, cele mai multe decese de Covid-19 raportate la populație în ultimele 14 zile

Iohannis: "Starea de urgență, ultima soluție"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu o săptămână, după o şedinţă similară, că planul pentru atragerea fondurilor europene care sunt alocate României în exerciţiul bugetar 2021 – 2027 este ca şi finalizat, lucrându-se la ultimele finisaje. Şeful statului afirmă că trebuie ”un plan solid, bun, aplicabil”, care să fie gata la timp pentru ca, de data aceasta, să fim pregătiţi de atragerea tuturor fondurilor europene.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Șoferul sinucigaș a lăsat un bilet de adio: ”Nu mai suport să trăiesc așa”

„Decizia de reintrare în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție- și eu cred că există altă soluție. Sper că românii vor respecta normele, astfel încât să putem controla răspândirea acestei boli. Sunt convins că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil. Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate să intrăm înr-o zonă de control a epidemiei”, a adăugat Klaus Iohannis.

Citeste si: Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi din București

Prima conferință de presă după obținerea celor 80 de miliarde de euro de la UE

”Preşedintele României, domnul  Klaus Iohannis, va avea miercuri, 29 iulie a.c., ora 14:30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe tema  fondurilor  europene cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: România și Suedia, cele mai multe decese de Covid-19 raportate la populație în ultimele 14 zile

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si