Președintele Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe generalul George-Viorel Voinescu (57 de ani), unul adjunctul șefului SRI, înlocuindu-l cu generalul Gheorghe-Stancu Răducu, potrivit unui anunț transmis vineri de Administrația Prezidențială.

Conform site-ului SRI, prim-adjunct al directorului SRI Eduard Hellvig este generalul-locotenent Răzvan Ionescu, iar ceilalți doi adjuncți ai directorului SRI sunt generalul de brigadă Cristian Bizadea și general de brigadă Adrian Ciocîrlan.

Citeste si: Marcel Vela, anunţul momentului

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Serviciul Român de Informaţii este condus de un director cu rang de ministru, numit de Parlament la propunerea Preşedintelui României. Directorul este secondat de un prim-adjunct- pentru zona de informaţii-operaţiuni şi de trei adjuncţi. Prim-adjunctul şi adjuncţii directorului au rang de secretar de stat şi sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea directorului Serviciului Român de Informaţii.

Ce rol are Consiliul Director al SRI

Organismul deliberativ al Serviciului Român de Informaţii este Consiliul Director, compus din directorul Serviciului Român de Informaţii, prim-adjunctul şi adjuncţii acestuia, precum şi din şefi ai unor unităţi centrale şi teritoriale. Preşedintele Consiliului Director este directorul Serviciului Român de Informaţii.

Citeste si: Cum va fi vremea în luna august. Prognoza meteo aduce noi surprize

Biroul Executiv al Consiliului Director asigură conducerea operativă a Serviciului Român de Informaţii şi îndeplinirea hotărârilor Consiliului Director. Este alcătuit din directorul Serviciului Român de Informaţii, prim-adjunctul şi adjuncţii săi.

Fostul adjunct al șefului SRI fusese numit de Traian Băsescu

George-Viorel Voinescu fusese numit în funcția de adjunct al șefului SRI la data de 1 august 2005, de către președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, iar în august 2007 a fost înaintat la gradul de general.

Citeste si: Un bărbat s-a infectat a treia oară cu coronavirus. Cazul care șochează lumea medicală

În ceea ce-l privește pe Stancu, acestuia  i-a fost acordat gradul de general de brigadă – cu o stea pe 1 decembrie 2017 de către președintele Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si