Ministerul italian al Sănătății a extins perioada termenului în care românii și bulgarii sunt nevoiți să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile, la sosirea pe teritoriul Italian.

Măsura a fost adoptată ca parte a deciziilor de luptă împotriva infectărilor și ar fi încetat vineri.

Țara care are interzis în Italia

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat vineri că nu li se va mai permite accesul pe teritoriul Italiei persoanelor venite din Algeria, cu excepția „unor motive de urgență dovedite”.

Deși a depășit faza critică a pandemiei, Italia se confruntă cu o creștere recentă a numărului de cazuri noi, ce a fost parțial legată de persoanele venite din străinătate.

Joi, Italia a înregistrat 386 de cazuri noi, în comparație cu 298 de cazuri miercuri. În total, 247.158 de persoane au fost testate pozitiv de la începutul pandemiei. De asemenea, numărul total al deceselor a ajuns la 35.132.

Italienii cer carantină specială pentru români

Două asociații de agricultură din Italia doresc preluarea modelului Germaniei în privința muncitorilor sezonieri veniți din România.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Carantina activă este modelul în care muncitorii sezonieri veniți din România și Bulgaria ar putea să își desfășoare munca în cele 14 zile în care ar trebui să stea în izolare.

Cererea celor două asociații de agricultură a venit după anunțul ministrului italian al Sănătății, Roberto Seranza, privind impunerea carantinei pentru persoanele care vin din România și Bulgaria pe teritoriul italian.

Starea de urgență, prelungită până pe 15 octombrie

Adresându-se Senatului, premierul Conte a susținut prelungirea stării de alertă, spunând că „trebuie să fim conștienți că încetarea (stării de alertă) ar paraliza întregul sistem de protecție și prevenire construit în ultimele luni grele”.

Starea de urgență urma să expire vineri în Italia, iar premierul italian a cerut prelungirea acesteia până la jumătatea lunii octombrie.

O dată cu prelungirea stării de urgență, autoritățile italiene pot folosi pârghii legale pentru a folosi, în cazul izbucnirii de focare de infecție, hoteluri, cazărmi sau chiar nave pentru pacienții pozitivi. În același timp angajații instituțiilor publice și private pot continua să lucreze de acasă.

Aceasta le mai permite autorităților să blocheze zorurile către și dinspre țări cu risc înalt de contaminare. Italia a luat decizia în urmă cu două săptămâni să închidă legăturile aeriene și terestre cu 16 state din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen. Totodată, a impus  carantina pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si