Isaias a trecut în noaptea de joi spre vineri de la statutul de furtună tropicală la cea de uragan de categorie 1 (din 5), cu vânturi care suflă până la 130 de km/ oră, potrivit Centrului Naţional al Uraganelor (NHC). 

În cel mai recent buletin publicat sâmbătă, ora 6.00 GMT, NHC a descris fenomenul drept o furtună care se deplasează către nord-vest cu viteza de 22,5 km/oră şi deocamdată loveşte Bahamas şi arhipelagul Turks şi Caicos.

Citeste si: Paralizat de la gât în jos și imobilizat în scaun cu rotile, Mihai Neșu este executat silit de Primăria Oradea! Fostul fotbalist a primit somație de la Direcția Economică!

Deja devastat în septembrie 2019 de uraganul Dorian de categorie 5, care a provocat moartea a 70 de persoane, Bahamas a înregistrat sute de dispăruţi şi miliarde de dolari în daune materiale.          

"Uraganul ar putea aduce ploi puternice în sudul şi estul Floridei", ceea ce ar cauza "inundaţii bruşte în oraşe", a prevenit agenţia care gestionează urgenţele în Florida. 

14 dintre cele 32 de provincii naţionale au fost plasate sub cod roşu

Florida ar urma să resimtă primele efecte ale lui Isaias sâmbătă, la finalul zilei, potrivit NHC.                

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe durata trecerii sale prin Republica Dominicană, unde 14 dintre cele 32 de provincii naţionale au fost plasate sub cod roşu, Isaias a făcut o victimă şi a provocat viituri.

Citeste si: Arad – Masca de protecţie, obligatorie în mai multe spaţii deschise din judeţ, pe toată durata stării de alertă

Vineri, a cauzat numeroase pagube în Porto Rico, teritoriu american. 

Sosirea uraganului în Florida, stat care a devenit focar al pandemiei de Covid-19 în SUA este un scenariu catastrofal pentru acest stat, ale cărui spitale sunt deja aglomerate.

Citeste si: Noile măsuri economice luate de Guvern: „Investiții de minimum un milion de euro”- VIDEO

Preşedintele Donald Trump a mers vineri în Florida, care a înregistrat un număr record de decese din cauza virusului în 24 de ore, pentru a patra zi consecutiv. 

Florida a raportat vineri 257 de decese într-o zi. Mai mult de 470.000 de cazuri depistate de la începutul pandemiei au fost raportate aici, depăşind New York-ul, mult timp epicentrul american în primăvară. 

Florida a început să închidă centre de testare pentru Covid-19, amenajate în corturi, ca măsură de precauţie înainte de sosirea uraganului Isaias. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si