Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a declarat focar de coronavirus la Poliţia oraşului Agnita, unde iniţial au fost confirmate două cazuri de infectare. După aceea, în urma testării a aproximativ jumătate dintre angajaţi, s-au primit încă patru rezultate pozitive.

Anunţul făcut de Prefectura Sibiu

Potrivit Prefecturii Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a identificat, în 16 august, un focar de infecţie cu noul coronavirus la Poliţia oraşului Agnita.

Citeste si: Județul din România care a depășit Capitala la numărul de infectări

”După depistarea primelor 2 cazuri pozitive, au fost testaţi un număr total de 22 de persoane angajate din totalul de 40. În urma testării 4 persoane au primit rezultat pozitiv, iar 18 au primit rezultat negativ”, a arătat sursa citată.

Un nou focar de COVID-19 în România
Un nou focar de COVID-19 în România

În ceea ce priveşte măsurile implementate de DSP Sibiu, s-a dispus carantina la domiciliu pentru 9 contacţi apropiaţi de serviciu, împreună cu familiile lor, la nivelul unităţii s-a pus în aplicare planul de măsuri în contextul situaţiei epidemiologice actuale, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor de lucru, a autospecialelor din dotare. De asemenea, este monitorizată starea de sănătate a tuturor angajaţilor.

71.194 de cazuri de coronavirus în România

Până astăzi, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 71.194 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

32.759 pacienți au fost declarați vindecați și 8.072 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citeste si: În ce condiții se poate refolosi masca de protecție

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 733 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Per total, în judeţul Sibiu sunt 1208 cazuri de COVID-19, dintre care 11 au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.520.750 de teste. Dintre acestea 6.390 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.518 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.872 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 472 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 august.

Citeste si: Care sunt cele mai noi simptome ale coronavirusului descoperite de specialiști. Sunt ușor de observat pe chip

Pe teritoriul României, 9.604 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.509 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 26.442 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 192 de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si