Mai mult, uneori confundă banii ceruți de preoți cu taxele de cimitir, care pe fondul pandemiei, au urcat la cer. În Timișoara, de pildă, ca să muți pământul de la groapă dintr-un loc în altul, trebuie să scoți din buzunar 300 de lei.

Preotul care n-a vrut să înmormânteze o enoriașă, fără 5 000 de lei, a fost avertizat de superiorii de la Arhiepiscopia Clujului să înapoieze rudelor răposatei toată suma, până la ultimul leu.

Cum va răspunde la porunca superiorilor nimeni nu știe, pentru că duhovnicul n-a vrut să se disculpe nici la telefon, nici pe contul de socializare. Mai mult, nici rudele răposatei nu dau de el și chiar dacă s-au scurs mai bine de 24 de ore de la veste, nu știu dacă își vor primi sau nu banii înapoi.

O slujbă costă sute de lei

Scandalul nu face altceva decât să aducă în prim plan controversatele contribuții bănești pretinse, chipurile, de biserică. Credincioșii spun că plătesc atât cât le cere parohia, uneori sute de lei pentru o slujbă, chiar dacă sumele cerute adesea de preoți, nu sunt obligatorii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| La ceruri, doar cu "scuze acceptate"

Pe lângă banii pe care îi lasă lângă altar, enoriașii mai pun în traista preotului și alte banconote, la zile mari.

Pentru o cununie sau un botez, credincioșii se simt datori să plătească bisericii, sute de lei. La necaz, în schimb, cheltuiala crește.

Există și o taxă pe pământul scos din groapă

Pe factura eliberată de administratorul cimitirului, apare inclusiv, o taxă pe pământul scos din groapă. Pentru mutarea lui, fiul răposatului a fost obligat să scoată din buzunar încă 300 de lei. Taxa e stabilită de administratorii cimitirelor deși locurile de veci aparțin primăriei.

Citeste si: Țipete și înjurături la Mănăstirea Curtea de Argeș. Enoriașii s-au împotrivit restricțiilor

Pe bunii creștini, apropierea de biserică îi costă, dar cei mai mulți spun că răsplata li se va întoarce înzecit, pe lumea cealaltă. Până atunci, alții- mai aplecați spre cele lumești- își pun la adăpost banii. Tânăra din imagine a fost fotografiată în timp ce făcea plajă într-un cimitir din Alba. Cel mai probabil, n-a fost nevoită să plătească vreo taxă.

Citeste si: VIDEO| Preoteasă agresată cu copilul în braţe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si