Lui Alexei Navalnîi, un vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin şi un critic al corupţiei, i s-a făcut rău joi, într-un avion, după ce a băut un ceai despre care aliaţii săi afirmă că a fost otrăvit.

Medicii germani au zburat în Rusia pentru a-l evacua pe Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, la solicitarea soţiei şi susţinătorilor acestuia, care au spus că se tem că autorităţile ar putea încerca să acopere indiciile despre cum s-a îmbolnăvit politicianul, afirmând că spitalul unde este tratat este prost echipat.

Stafful medical rus de la spitalul din Omsk, Siberia, au afirmat iniţial vineri că starea lui Navalnîi s-a îmbunătăţit uşor, dar că este într-o situaţia prea instabilă pentru a fo transportat în afara ţării.

Citeste si: Opozantul lui Putin a fost otrăvit în avion? Liderul opoziției ruse a ajuns la spital în stare gravă

Medicilor germani li s-a permis accesul la Alexei Navalnîi

Vineri seara, aceştia au spus încă că nu vor obiecta ca acesta să fie mutat, după ce medicilor germani li s-a permis accesul la Navalnîi, iar aceştia au spus că în opinia lor acesta poate călători.

Citeste si: Ce au găsit medicii în corpul lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin internat în Siberia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un medic important din spital, Anatoli Kalinicenko, a spus că spitalul ar putea ajuta la transportarea lui Navalnîi la aeroport şi că acesta ar putea fi mutat în decurs de câteva ore.

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi

”Am luat decizia să nu ne opunem ca acesta să fie transferat într-un alt spital”, a declarat Kalinicenko.

Decizia a avut loc după ce soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia, a trimis o scrisoare Kremlinului, cerându-i să intervină şi că acorde permisiunea ca politicianul să fie transferat.

Alexei Navalnîi a fost diagnostica cu o boală metabolică

Alexandr Murahovski, medicul şef al spitalului, a declarat anterior că Alexei Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică care ar fi putut fi cauzată de nivelul scăzut al glicemiei.

Citeste si: Lovitură de teatru. Medicii ruși interzic transferul în străinătate a lui Aleksei Navalnîi

Medicul a mai spus că au fost descoperite urme de substanţe industriale pe hainele lui Navalnîi şi pe degete şi că medicii nu cred că acesta a fost otrăvit.

Alexei Navalnîi a fost reţinut în repetate rânduri pentru organizarea unor proteste şi nu i s-a permis să candideze în alegerile prezidenţiale din 2018.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si