Potrivit acestuia, procedura de licitație pentru cele 250.000 de tablete pentru elevi nu a fost gestionată eficient.
„Deşi au fost făcute peste 100 de modificări la Legea educaţiei din anul 1990 până în prezent, cu scopul evident de a îmbunătăţi calitatea educaţiei, rezultatele au continuat să scadă. Există o lipsă a competenţelor de bază în rândul absolvenţilor.
Aproximativ 40% dintre elevii cu vârsta de 15 ani au rezultate sub nivelul doi la PISA, ceea ce corespunde analfabetismului funcţional.
Şi vorbim de elevi de 15 ani, fără a-i lua în calcul pe cei care au abandonat şcoala înainte de această vârstă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Adaptarea la condiţiile din noua normalitate impune la schimbarea paradigmei educaţionale prin tehnologie”, a spus Murguleţ, citat de Agerpres.
„Datele primite acum câteva zile de colegii de la Ministerul Educaţiei arată că, din totalul de 22.000 de săli de curs sau laboratoare, 74% sunt conectate la internet şi 26% nu. Una dintre soluţii este achiziţia de tablete cu conectivitate pentru 24 de luni.
Ştiţi că există o procedură pentru achiziţia a 250.000
de tablete în curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate- n.r.) a gestionat procedura de achiziţie prea eficient, însă mă bazez că, împreună cu colegii de la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice- n.r.) şi de la Ministerul Educaţiei se va corecta această situaţie”, a arătat oficialul guvernamental.
Elevii se vor acomoda cu școala online
„Totuşi, ar trebui să fie făcute cursuri de competenţe digitale şi nu doar pentru copiii din mediul rural, ci şi pentru cei din mediul urban, pentru că nu aş vrea să confundăm scrollatul pe Facebook sau pe alte reţele sociale cu competenţele digitale. De multe ori se face această confuzie şi nu este cel mai bun lucru”, a adăugat Murguleţ.
Citeste si: Nelu Tătaru a vorbit despre redeschiderea restaurantelor. Informații de ultima oră
Prezent la acelaşi eveniment, Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei, a afirmat că el rămâne optimist cu privire la licitaţia de achiziţie a celor 250.000 de tablete şi speră ca măcar o parte dintre ele să ajungă în şcoli pe 10 septembrie.