Din lipsa timpului, nu mai suntem atenți la ceea ce mâncăm. Organizația Mondială a Sănătății a făcut și un top al alimentelor periculoase, iar în vârful clasamentului se situează cartoful, leguma preferată a românilor. Cu toate acestea, pofta e mare, iar indicatorul după care se ghidează cei mai mulți este gustul!
"În fiecare zi, la fiecare meniu, majoritatea clienților noștri cer cartofi prăjiți. Deci numai în locația noastră producem cam 25-30 de kg de cartof prăjit zilnic!", a precizat acesta.
Topul alimentelor nesănătoase
Pe lângă cartof, OMS mai adaugă în topul alimentelor nesănătoase și pâinea albă, pâinea prăjită, biscuiții, dar şi cafeaua!
Tot ce înseamnă amidon, cartof, pâine, pastă, orez, care sunt încălzite, preparate prin prăjire, practic la suprafața acestui carbohidrat se formează o substanță extrem de toxică, numită actrilamida, care are un potențial foarte mare cancerigen.