De la 1 septembrie 2020 intră în vigoare creșterea alocațiilor. Copiii vor primi o sumă de bani lunară mai mare față de ceea ce primeau. De azi are loc creșterea alocațiilor pe care toți cei cu vârste de până la 18 ani le vor putea primi.

Timp de luni bune, au existat nenumărate discuții pe acest subiect. Guvernul a anunțat că România nu are destul de multe reurse și fonduri pentru o creștere dublă a alocațiilor, majorarea se va face treptat, în cinci tranșe, fiecare cu câte 20% până se va ajunge la suma finală.

Alocații mai mari pentru copii de astăzi. Câți bani vor primi în fiecare lună

Azi, însă, va intra în vigoare prima tranșă, urmând ca până la finalul anului să aibă loc și cea de-a doua rată.

alocații mai mari de la 1 septembrie
alocații mai mari de la 1 septembrie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prima reacție a premierului Orban după eșecul moțiunii PSD

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinarea populației împotriva Covid-19 ar putea fi o adevărată problemă. Avertizarea specialiștilor

Citeste si: Decizie bombă. Un sector din București a rămas fără primar!

Autoritățile au transmis însă că dublarea alocațiilor va avea loc treptat. Azi, 1 septembrie, intră în vigoare prima tranșă, începând din această lună, alocațiile vor crește cu 20%.

Copiii cu vârste de până la 2 ani vor primi suma de 269 de lei, asta însemnând în plus 58 de lei, în timă ce restul copiilor și adolescenților cu vârstă de până la 18 ani vor primi pe fiecare lună 185 de lei, adică 29 de lei în plus decât luna trecută.

Citeste si: Bilanț COVID-19, 31 august: Alte 755 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul ajungând la 87.540

Până la finalul anului 2022, cei cu vârste de până la 2 ani vor avea alocațiile de 600 de lei, iar cei cu vârste între 2-18, 300 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si