Parlamentarii Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan şi Roxana Paţurcă ar urma să părăsească PSD.

În cazul fostului ministru de interne, Carmen Dan, decizia încă nu a fost luată, deoarece se analizează actele medicale inovcate pe baza cărora a lipsit de la ședința de luni.

Citeste si: Cum 2020 nu era destul de complicat, în unele părți ale lumii a început să plouă cu plastic

PSD, absențe motivate medical

Carmen Dan a anunțat, luni, într-un mesaj pe Facebook că nu va participa la vot pentru că se află în izolare după ce mama sa s-a infectat cu coronavirus.

Potrivit unor surse citat de G4Media, decizia a fost luată cu majoritate, cei care s-ar fi opus fiind liderii PSD Neamț, Ionel Arsene și Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citeste si: Orban, anunț despre următoarea creștere a pensiilor. ULTIMA ORĂ

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

PSD nu a reușit luni să strângă suficienți parlamentari pentru a asigura cvorumul la ședința în care urma să se voteze moțiunea.

Doar 236 de parlamentari au fost prezenți din cei 233, minimul necesar pentru a asigura cvorumul de ședință. După acest eșec, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că absenții vor fi excluși din partid.

Citeste si: Descoperire îngrijorătoare despre noul coronavirus. Mai importantă decât vârsta este...

Deputatul PSD, Adrian Todor, a susținut imediat după moțiune că în data de 28 august a fost pus în carantină prin decizia DSP Arad pentru 14 zile.

„Ce să înţeleg, domnule preşedinte Marcel Ciolacu? Trebuia să încalc legea şi să mă aleg cu un dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, să fiu prezent la Parlament şi poate să îmbolnăvesc câţiva colegi, în cazul în care sunt purtător al virusului? Cine respectă legea este dat afară din PSD, după cum aţi anunţat chiar dumneavoastră astăzi, sau e considerat trădător?”, a declarat deputatul Todor.

Ce va face PSD cu moțiunea de cenzură

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, după suspendarea ședinței în care  trebuia votată moțiunea de cenzură  din lipsă de cvorum, că PSD nu mai ia în calcul să voteze moțiunea în sesiunea ordinară care va începe marți, 1 septembrie.

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură. În sală au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233. Prin urmare, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată și a fost "amânată" fără termen.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si