Începutul lunii septembrie a fost extrem de călduros, cu temperaturi caniculare. Vremea s-a stricat începând de joi, mai ales în partea de est a țării, unde s-au înregistrat averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Vestea bună dată de meteorologi este că, începând de sâmbătă, vremea se va îmbunătăți, în sensul că precipitațiile se vor rări.

Maxima va fi de 16 grade Celsius

În schimb, temperaturile vor fi cu mult mai mici decât cele înregistrate la începutul săptămânii.

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 16 grade Celsius, acestea urmând să fie înregistrate în Lunca Dunării. Aceleași temperaturi vor fi și la București, unde sâmbătă e posibil să mai plouă slab. În schimb, duminică va fi o zi plină cu soare.

Citeste si: Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru jumătatea lunii septembrie

Citeste si: Ce temperatură are apa mării în perioada 1- 6 septembrie, în principalele stațiuni de pe litoral

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru România. Când se va instala frigul

Vremea
Ploile de septembrie au răcit vremea

În weekend vor fi și temperaturi negative

Aceleași condiții vor fi și în partea de vest a țării. La munte, diminețile și serile vor fi friguroase. Temperaturile maxime vor fi de aproximativ 5 grade Celsius, iar minimele vor bifa valori negative, în jur de -2 grade Celsius. De asemenea, în zona montană vor apărea precipitațiile mixte. Precipitaţiile din septembrie sunt mai reduse cantitativ, în medie, faţă de cele din lunile de vară, în această lună, instabilitatea fiind mai accentuată.

Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961–2019, la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se constată că medii lunare multianuale ale cantităţii de precipitaţii sunt cuprinse între 30 şi 50 mm pe areale extinse din Câmpia Română, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Moldovei, în Câmpia de Vest şi parţial în vestul Transilvaniei, dar şi în depresiunile intramontane.

Cantităţi sub 30 mm sunt caracteristice unor zone restrânse din Delta Dunării şi nord-vestul Transilvaniei. Valori între 50 si 75 mm se înregistrează în Subcarpaţi, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Dealurile Vestice, Maramureş şi Bucovina, dar şi în centrul Moldovei; peste 75 mm se înregistrează în zona montană, iar acestea pot depăşi 100 mm în zonele montane din în vestul Munţilor Meridionalil, dar şi altitudini de peste 2000 m. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si