Într-o zi călduroasă de vară, Eduard Bobirică a plănuit să ajungă la Crucea Caraiman. A plecat cu bicicleta din comuna Răzvad, județul Dâmbovița și ar fi ajuns pe platoul Bucegi. 

"Un salvamontist, într-o dimineață de 27 iulie, a găsit lângă cabana Caraiman o bicicletă. S-a uitat în împrejurimi pe acolo, s-a gândit, dacă e bicicleta ar trebui să fie și proprietarul. A căutat în împrejurimi, nu s-a găsit nimic", a afirmat Claudiu Vasilescu, şef Salvamont Buşteni.

Zile la rând, salvamontiștii din Bușteni au căutat proprietarul bicicletei, dar fără niciun rezultat. Abia după două săptămâni, rudele lui Eduard i-au sunat pe salvatorii montani să întrebe dacă au vreun indiciu. Tânărul fusese dat dispărut și era căutat și de polițiști.  Banuiala era ca si-a lasat bicicleta in Valea Caraimanului dupa care a urcat la Brâna Crucii si ar fi putut aluneca intr-o valea total izolata.

Zona în care ar fi căzut era una exterm de periculoasă

Zona în care ar fi căzut era una exterm de periculoasă, așa că nimeni nu s-a gândit să caute și acolo. Doar norocul a făcut ca salvamontiștii să primească un indiciu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

După ploile abundente din ultimele zile, rucsacul tânărului a ajuns într-o zonă cu vizibilitate mare și a fost descoperit de un grup de turiști. Așa și-au dat seama salvamontiștii care este zona pe care trebuie să o perieze. După mai bine de o lună și jumătate de căutari, astăzi misiunea salvatorilor montani s-a încheiat.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit și coborât de pe munte.

Misiunea salvamontiștilor a fost extrem de dificilă.

Acum, polițiștii din Dâmbovița anchetează moartea tânărului de 22 de ani.

Oamenii legii iau în calcul toate ipotezele. În primul rând, trebuie să afle dacă Eduard a plecat singur pe munte sau a fost însoțit. Mai apoi, ancheta va trebui să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau sinucidere.

Citeste si: VIDEO| Familie în pericol pe munte

Citeste si: VIDEO| 10 turişti salvaţi din marea agitată

Citeste si: VIDEO| Bătut de la o joacă de copil


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si