Prea puțin oameni știu asta. Ce diferență este între coronavirus și COVID-19
Virușii sunt numiți pe baza structurii lor genetice pentru a ajuta la elaborarea testelor de diagnosticare, a vaccinuilor și a medicației.
Există 38 de tipuri de coronavirus, dintre care 6 infectează oamenii, restul de 32- câinii, porcii, cămilele și diferite păsări, cum ar fi privighetorile.
Citeste si: Ministrul Educaţiei, despre începerea noul an școlar: "Părinții vor afla până în 10 septembrie"
Citeste si: Din cauza pandemiei de coronavirus, Australia în recesiune după 30 de ani
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
SARS-COV-2 este numele coronavirusului care determină dezvoltarea bolii COVID- 19. Această boală are următoarele forme:
1) Formă ușoară. Comparabil cu o răceală comună. În această fază pacientul nu are nevoie de spitalizare și i se cere să rămână acasă la auto-izolare. Uneori, poate fi asimptomatic, dar tot purtător de virus;
2) Formă severă- când apare pneumonia. Acești pacienți au nevoie deja de tratament într-un spital, dar nu necesită încă un transfer la secția de terapie intensivă;
3) Formă foarte severă- când pneumonia ajunge în stadiul de insuficiență respiratorie.
Apoi, pacienții sunt transferați la unitatea de terapie intensivă, pe ventilație mecanică, și sunt folosite alte metode de tratament radical;Cea mai dificilă formă este atunci când pacientul dezvoltă o insuficiență acută respiratorie și nu se mai oxigenează. Pe fondul pneumoniei, un alt organ începe să cedeze, de exemplu, apare insuficiența cardiacă, renală sau hepatică. Multe persoane tolerează COVID-19 ca o simplă răceală și nu ajung să fie testați.
În lipsa testului nu este posibil să se stabilească dacă o persoană este bolnavă de COVID-19 sau dacă are o forma de gripă sezonieră.