Sărbătoarea de Halloween câștiga tot mai multă popularitate în România, însă anul 2020 este unul special, cam înfricoșător el însuși și s-ar putea ca planurile de Halloween să fie date peste cap.

În mod tradițional, Halloween-ul se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie, fiind sărbătoarea asociată Zilei morților (1 noiembrie) din catolicism sau Zilei tuturor sfinților din cultele protestante.

Citeste si: Un francez și-a aruncat casa în aer, încercând să omoare o muscă

Când cade sărbătoarea de Halloween în 2020

Anul acesta ziua de Halloween va cădea într-o sâmbătă, așa că e posibil să sărbătorim întreagă noapte, dar într-un cadru limitat, date fiind restricțiile din valul doi de coronavirus.

Citeste si: Directorul OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Citeste si: Așa arată noile modele Dacia, inspirate parțial după Lamborghini

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Numele provine din limbă engleză, de la expresia "All Hallows' Even", numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomina creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Sărbătoarea Halloween 2020, înfricoșată de spectrul COVID-19 

COVID-19 este un spectru înfricoșător sub care atârnă Halloween-ul 2020. Deși mai sunt două luni până la eveniment, costumele de Halloween și cutiile cu bomboane își fac timid apariția în rafturile unor magazine.

Citeste si: Victor Ponta anunţă că rezultatul la testul pentru COVID-19 pe care l-a făcut este negativ

Copiii din toată lumea sunt atrași de figurinele și simbolurile acestei sărbători întunecate, dar anul acesta s-ar putea ca părinții să stopeze elanul de distracție din motive de pandemie.

Potrivit CTV News, în țări precum Canada, unde există obiceiul colindatului de Halloween, mulți părinți își vor ține copiii acasă în acest an și vor amâna obiceiul "trick-or-treat" pentru 2021.

Citeste si: VIDEO- Ajutoarele sociale s-ar putea tripla în România

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Care este semnificația Halloween-ului

31 octombrie este ultima zi a calendarului celtic, sărbătoare păgână în onoarea morţilor. Cu sute de ani în urmă purta numele de All Hallows Eve, ziua de dinainte de All Saints” Day, creatã pentru creştinarea păgânilor şi celebrând pe 1 noiembrie toţi sfinţii Bisericii Catolice. 

Citeste si: VIDEO- Tragedie în Satu Mare: Un asistent de pe ambulanță a murit într-un accident rutier

Se spune că originile irlandeze ale sărbătorii de Halloween s-ar referi la sfârșitul luminos al unui an și începutul întunecat al acestuia, adică sfârșitul verii.

Această se numește Samhain și este considerat "Anul Nou Celtic", iar celții credeau că acesta este momentul când se ajunge la graniță dintre lumea de dincolo și lumea în care se aflau. În ziua de Samhain, distanță dintre cele două lumi se micșora, iar spiritele bune și cele rele se apropiau între ele și de oameni. Celții vechi încercau să gonească spiritele rele și să cheme spiritele strămoșilor în casele lor, de Samhain.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si