Noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Direcţiei Juridice.

Nicușor Dan a adăugat că doreşte să fie contractată o companie care să facă audit la Primăria Generală şi instituţiile din subordine, însă trebuie să fie un vot în acest sens în Consiliul General, apoi o procedură de achiziţii, deci probabil rezultatele auditului vor veni în 6 luni.

Citeste si: VIDEO- Nicușor Dan a câștigat. Firea: Tortura abia începe pentru mine

Nicușor Dan: Trebuie început cu un audit

Întrebat când va fi instalat oficial în funcția de Primar General și care va fi prima sa acțiune, Nicușor Dan a răspuns:  

"Sunt niște proceduri administrative. În jur de 10-12 zile, de astăzi. O acțiune simbolică, pe care am anunțat-o, este deschiderea ușii Primăriei. Primăria, după cum știți, e o clădire monumentală, care are o ușă uriașă vizavi de Cișmigiu, care este ușa de intrare în Primărie și care o să funcționeze ca ușă de intrare. Acum, ea e închisă cu lacăt și, dacă nu mă înșel, are și un covoraș, care coboară niște trepte, și bucureștenii intră prin niște intrări laterale, înguste.

Bineînțeles, că nu este asta acum... Am fost acuzat că ăsta este programul meu de campanie... dar este un gest simbolic pentru ca bucureșteanul să știe că se duce acolo la primăria lui, care e a lui. Intră pe ușa din față că e a lui" a spus Nicușor Dan la B1TV.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Fata cântăreață a lui Nelu Stoian a postat mesajul primit de la tatăl ei! Bianca e distrusă de durere: ”O să fiu un exemplu așa cum ți-ai dorit tu, tăticul meu!”

Întrebat care va fi prima acțiune mai puțin simbolică, dar cu impact, candidatul USR-Plus a spus:  "Demiterea directorului Direcției Juridice. Bineînțeles că, în prima zi, trebuie să începi să ai acea situație financiară, pentru că te vei trezi că n-au oamenii bani să își ia salariile, da, că nu mai sunt bani în conturi. Tu, ca șef de instituție, trebuie să te asiguri de funcționarea financiară a instituției. Trebuie să evaluăm, pentru că avem această oportunitate extraordinară de fonduri europene, să vedem cât de bun este compartimentul pentru fonduri europene. Înțeleg că sunt niște specialiști acolo".

Citeste si: Cardul de sănătate devine obligatoriu din nou!

Nicușor Dan: Aș paria pe asta

Întrebat fiind dacă este de părere că există persoane în aparatul primăriei, din administrația precedentă, care vor ”face pușcărie” în urma activităților desfășurate, Nicușor Dan a răspuns: ”Aș paria pe asta”.

 

  • Întrebat dacă va rămâne în Primărie cineva din „caracatița PSD din Primăria Generală, caracatița Firea-Pandele”, de care vorbea în campanie.  Vreau să spun că în linii mari marea majoritate vor pleca singuri dintre ei. Atât timp cât există un concurs legal, prin care o persoană a câștigat o funcție publică, e un gest de abuz ca cineva să vină, să spună știu eu că ești prieten cu nu știu cine, dar activitatea acestor oameni, din Primărie, va fi evaluată la o lună, la două luni, la trei luni.
     
  • Întrebat dacă angajații de bună credință ar trebui să se teamă pentru locul lor de muncă.  Vreau să spun foarte direct că o să fie evaluate și compartimentele din Primărie și administrațiile din subordine. Există în Primăria Capitalei oameni competenți, care fără îndoială își vor păstra locul de muncă, există oameni care în urma procesului de restrucuturare nu vor mai rămâne acolo.
     
  • Întrebat ce zone ar fi vizate de restructurare.  Fără discuție companiile municipale. Aproape toate vor dispărea, mai puțin Termoenergetica, nu văd vreuna care să aibă vreo șansă să rămână(...) care e de fapt urmașa RADET-ului și care nu poate să dispară pentru că furnizează căldură.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Sursa: B1.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si