Celebra companie Michelin, care activează în industria auto, a introdus, în 1926, în celebrul ”Michelin Guide”, cronici ale restaurantelor care excelau din punct de vedere gastronomic. Inițial, restaurantele primeau o stea Michelin ca o recunoaștere a excelenței, iar din 1931 a introdus ierarhia cu 1, 2 și 3 stele.

Ghid Michelin
Ghidurile Michelin apar peste tot în lume

Michelin are inspectori peste tot în lume, care de duc la diverse restaurante fără să spună că sunt din partea companiei.

Aceștia servesc felurile de mâncare și iau în calcul calitatea ingredientelor, măiestria și tehnica bucătarului, creativitatea lui, raportul calitate-preț și respectarea standardelor culinare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Numerologia lui 2025: Va fi singurul an pătrat perfect trăit de generația noastră. Cifra anului era considerată magică în antichitate- antena3.ro

Citeste si: Noua eră care a început odată cu intrarea în 2025. Toți copiii care se nasc începând din acest an sunt vizați- stirileprotv.ro

Citeste si: VIDEO- Midiile românești, liber la cules. Pescarii: E o veste bună!

Citeste si: Când se pune varza la murat? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală

Citeste si: VIDEO- Zacusca, mâncare preferată pentru români. Gospondină: Legumele, coapte pe grătar

Rețetă
Rețetele originale sunt apreciate de inspectorii Michelin

Restaurantele cu o stea Michelin au de respectat mai multe cerințe

Înainte ca un restaurant să primească o stea Michelin, compania face o cerere oficială către restaurant, în care i se comunică condițiile care trebuie să fie respectate. Sunt două dosare cu aceste cerințe, iar compania îi impune restaurantului, de exemplu, ce fel de porțelanuri, argintărie sau pahare să fie folosite. Michelin indică și cât de scumpă să fie cea mai ieftină sticlă de vin, dar și cât de multe soiuri de vinuri să fie în meniu.

În prezent, cei de la Michelin spun că un restaurant cu o stea Michelin este unul “la care merită să te oprești în călătoria ta, foarte bun pentru categoria din care face parte, cu o bucătărie în care preparatele sunt gătite la standarde înalte, în mod constant”. Despre restaurantele cu două stele, Michelin spune că “merită să faci un ocol, cu o bucătărie excelentă și preparate create cu măiestrie și atenție, de o calitate excepțională.” În fine, restaurantele de trei stele sunt cele “pentru care merită să faci o călătorie în sine, cu o bucătărie excepțională, un loc în care oaspeții mănâncă extrem de bine. Preparate speciale, deosebite, la care se folosesc ingrediente de top”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si