Reguli de respectat în bucătărie 

Ca regulă generală, peștii cu carne grasă, cum ar fi somonul, se potrivesc minunat cu vinuri albe, cum ar fi Chardonnay, Viognier, Marsanne, Rioja albă, Burgundia albă și Pinot Noir alb. Cu toate acestea, în funcție de metoda de preparare și de sos, puteți combina cu ușurință Somonul cu vinul roșu cu tanin redus.

Citeste si: Cehia revine la starea de urgenţă

Unele soiuri de vin roșu se pot combina cu pește bogat, asemănător fripturii, cum ar fi somonul. Iată trucul: găsiți un vin roșu cu tanin scăzut pentru a împiedica asocierea să nu aibă gust metalic. Câteva exemple de acest lucru includ amestecul Valpolicella (un amestec de struguri Corvina în primul rând), Gamay (numit Beaujolais în Franța), Prieto Picudo (din Spania) și Lambrusco (un roșu cu bule din Italia).

Citeste si: Unde găsești cele mai bune ceainării din București

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

 Ce tipuri de vin trebuie să bei la somon
Ce tipuri de vin trebuie să bei la somon

Cererea ridicată a consumatorilor înseamnă că somonul de Atlantic crescut a devenit mult mai răspândit pe mesele de cină, iar soiurile de crescătorie tind, de asemenea, să aibă o textură mai grasă decât verii lor sălbatici.

Pentru somonul ars, și în special soiurile de fermă, „alegerea evidentă este un Pinot Noir răcit”.

Pinot preia perfect bogăția peștilor și crusta caramelizată și dar și Chardonnay merită luat în considerare.

De la tradiția de Crăciun dimineața la tartine clasice și prânzuri ușoare de vară, somonul afumat de calitate are un apel atemporal. „Pentru un fel de mâncare clasic de somon afumat cu ceapă, capere și o felie de lămâie, un risling va fi grozav”, a spus Dinnadge, care a ales vintage-ul Trimbach Cuvée Frédéric Émile 2011 din lista de vinuri Mayfair a lui Corigan.

„Pentru sushi, deoarece este o mușcătură mică, aș recomanda un vin crocant și citric, cum ar fi un Sauvignon Blanc și Chardonnay”, a spus Rique. Sauvignon de la „Sancerre este un bun scop, deoarece se echilibrează bine cu aciditatea somonului, dar are suficientă putere pentru a se potrivi cu nota îndrăzneață a orezului”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si