Trei medici şi opt asistente medicale care lucrează în Spitalul Orăşenesc din staţiunea Sinaia au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în urma unei testări făcute la nivelul unităţii sanitare. Având în vedere numărul mare de infectări, activitatea a fost suspendată în mai mule secţii ale unităţii medicale, inclusiv chirurgie, bloc operator şi Terapie Intensivă.

"Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Spitalul Orăşenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unităţii sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici şi opt asistente au fost identificaţi

ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activităţii, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator şi Compartimentul Endoscopie” informează, joi, Prefectura Prahova.

Panică pentru turiștii din Sinaia

focar de covid 19 la sinaia
Focar de covid la Sinaia.[Sursa foto: PixaBay]


Pacienţii internaţi în secţiile a căror activitate a fost suspendată temporar au fost transferaţi către alte spitale. Cadrele medicale infectate au intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi şi carantinarea acestora.
Activităţilor spitalului se desfăşoară "în program şi ritm normal”, mai transmit autorităţile judeţene.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cea mai recentă raportate pe 24 de ore arată că în judeţul Prahova au fost puse 65 de noi diagnostice de COVID-19, cele mai multe la persoane din categoria de vârstă 40-49 de ani. Printre cei nou diagnosticaţi se numără şi doi minori.

De la începutul pandemiei în Prahova, 5.950 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 201 decese asociate acestuia.

Focar de coronavirus la Ambulanța Prahova: aproape jumătate dintre angajați sunt infectați

Situație extrem de gravă în sistemul medical din Prahova, unul dintre județele cele mai afectate de noul coronavirus.

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova, unde şapte persoane dintr-un efectiv de 20  au fost confirmate cu noul coronavirus, a informat miercuri Instituţia Prefectului Prahova.

Activitatea Ambulanţei Prahova a fost reorganizată cu angajaţi din rândul personalului operativ şi cu sprijinul unor angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si