Biroul Electoral Central (BEC) a decis că în trei localităţi vor fi organizate din nou alegeri pentru funcţia de primar. Motivul este următorul: candidaţii care au obţinut acelaşi număr de voturi.

Alegerile vor avea loc pe 11 octombrie 2020

Potrivit deciziei BEC, în 11 octombrie vor avea loc din nou alegeri în localităţile Rebra- judeţul Bistriţa Năsud, Orţişoara- judeţul Timiş, Balaci- judeţul Teleorman.

În toate aceste localităţi, sunt candidaţi aflaţi în situaţie de balotaj.

Se reiau alegerile şi în Moldova Nouă

La aceeaşi dată, vor avea loc alegeri locale şi la Moldova Nouă, unde BEC a decis în cursul acestei săptămâni că alegerile se repetă.

Alegerile se reiau în trei localităţi
Alegerile se reiau în trei localităţi

Cererile de renumărare a voturilor, respinse

Biroul Electoral Central a decis, vineri seara, să claseze toate cererile de renumărare a voturilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Decizia BEC a venit după ce biroul electoral al circumscripţiei electorale nr.

42 a Minicipiului Bucureşti a hotărât vineri să-şi decline competenţa către Biroul Electoral Central (BEC) în soluţionarea contestaţiilor şi anume soluţionarea solicitărilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Cel mai probabil BEC va anunţa sâmbătă rezultatele finale, au precizat surse ale instituţiei, potrivit News.ro.

Prin urmare, Biroul Electoral Central a emis o notă „privind luarea măsurii clasării cererilor de renumărare şi a sesizărilor primite de Biroul Electoral Central care vizează circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de Biroul Electoral Central în condiţiile art.

39 alin. (1) lit. g) din Legea 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare”.

Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 Bucureşti a hotărât vineri să-şi decline competenţa către Biroul Electoral Central (BEC) în soluţionarea contestaţiilor şi anume soluţionarea solicitărilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5.

Decizia în şedinţa de vineri a biroului electoral municipal a fost luat cu opt voturi „pentru” şi şapte voturi „împotrivă”, precizează sursa citată.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si