Noul coronavirus este unul dintre cei mai imprevizibili viruşi cu care s-a confruntat vreodată omenirea. Iar efectele pe care le are în corp diferă major de la un caz la altul, chiar si in mijlocul aceleiasi familii.

"Într-un cuplu, in familie, in fucntie de aceste aspect formele difera mult, poate fi o persoana asimptomatica sau cu forma usoara si de asemenea sa avem o forma severa, cu complicatii, deci lucrurile astea sunt clare", spune Adrian Ionescu, medic infecționist.

Contaminări ciudate cu coronavirus în familie- unii, da, alții, ba

Reactii la extreme si manifestari complet atipice. Sunt doar doua dintre caracteristicile virusului care “ataca” diferentiat. Cum este si cazul celor care au forme grave desi pana la infectare se stiau complet sanatosi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vrancea: Focar de coronavirus la o fabrică de procesare a cărnii

"De multe ori vorbim de o sanatate aparenta. sunt persoane tinere sau varsta medie care nu se cunosc cu alte boli dar nu s-au cautat sunt persoane poate supraponderale,cu diabet, sau boli cardiovasculare neinvestigate si atunci e un risc sa apara o forma severa", explică medicul.


Sistemul imunitar este cheia luptei anti-Covid. Insa pana la acest moment, nu exista teste specifice care sa ii ajute pe medici sa descopere ce anume tine piept virusului. Acesta nu poate fi ingerat. Dar, in mod paradoxal, poate ajunge in corp prin intermediul alimentelor infectate.

Coronavirus, contaminări diferite în aceeași familie

"De cele mai multe ori nu e o incarcatura virala mare, n-as spune ca este un risc mare l, dar e clar ca si alimnetele care nu sunt ambalate, in momentul in care sunt manipulate si de cei care transporta si chiar

de cumparatori, nu, ca exista acest risc stim c toti dar cu o conditie. Doar in situatia in care mainile nu raman curate", spune medicul.
Odata cu inceprea sezonului gripal, va aparea si problema diferentierii fata de COVID.

Citeste si: Țara care a învins coronavirusul. A eliminat toate restricțiile de azi

"În formele ușoare, sindromul se poate numi pseudo gripalm adica simptomele sunt comune si daca vorbim de starea generala proasta, febra, dureri musculare, articulare, lucrurile astea pot sa semene. e adevarat ca debutul in gripa este brusc si ca in general la covind char cand apare insuficienta respiratory ea se instaleaza progresiv", spune specialistul.
Specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti, din timp, la simptomele manifestate in propriul corp. Caci cu cat le sesizam mai devreme, cu atat avem sanse mai bune de vindecare in lupta cu noul coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si