Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ne oprim într-o stație de tramvai din Capitală. Plouă mărunt- iar cei care poartă măști de protecție încearcă să le ferească așa cum pot ca stropii de apă să nu le ude.
„Am o șapcă în cap, am o umbrelă și e foate ok, dacă gândești ajungi bine!”, spun unii oameni.

Măștile pe ploaie, adevărat pericol

Însă dacă purtăm masca udă nu ajungem deloc bine- avertizează Organizația Mondială a Sănătății- care spune că umezeala distruge complet zidul de protecție împotriva virusului. Cu alte cuvinte, le avem degeaba.
"Fără doar și poate, materialul acesta, dacă se udă, devine nefolositor pentru protecție împotriva virusurilor, dar capătă și proprietăți care îngreunează respirația", explică medicii de familie.
Trebuie să avem întotdeauna de rezervă o mască pe care să o montăm, de preferat atunci când intrăm în orice spațiu.
"Ei, da! De unde atâția bani?", se sperie oamenii.
Chiar și după ce se usucă, specialiștii ne atenționează că ea nu mai trebuie folosită și asta pentru că porii de protecție ai măștii devin suficient de mari pentru ca virusul să treacă.

Specialiștii ne învață ce să facem cu măștile pe ploaie

"Câte să avem? Eu mai am una în geantă, dar nici când nu plouă zic să le schimbăm la 3, 4 ore... la ce preț e pe ele...
După un calcul simplu, ne dăm seama că un anagajat are nevoie de cel puțin 4 măști- una pentru cât așteaptă în stație, iar alta pentru când urcă în transportul în comun, alta pentru drumul spre serviciu, în timp ce alte două sunt folosite în aceeași procedură la drumul de întoarcere spre casă.

Pe ploaie, măștile devin nocive, spun experții

"Iar acest calcul nu ia în considerare și restul măștilor ce vor trebui folosite fie la servciu, fie în orice magazin în care o persoană dorește să intre", relatează reporterul Kanal D.
Concret- 4 măști pe zi înseamnă circa 20 de lei la prețurile pe care le regăsim în magazine și în farmacii- de cinci lei bucata. Adică- într-o lună- o singură persoană ar cheltui aproape 500 de lei, asta dacă punem la socoteală doar zilele lucrătoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si