Persoanele care au fost prezente la Catedrala Mitropolitană din Iași s-au adunat pe pietonal în zona unde au fost amplasate garduri metalice, ei arătându-se nemulţumiţi de restricţiile impuse  de către autorități la manifestările religioase din acest an.Cei prezenţi la protest au strigat printre altele "O să daţi socoteală cu toţii", "Duceţi-vă la diavol" şi "Jos dictatura". Unii dintre protestatari au fost agresivi faţă de jurnaliştii prezenţi în zonă, dar şi faţă de alţi credincioşi.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost așezată în baldachinul din curtea lăcaşului de cult 

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, miercuri dimineaţă, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezată în baldachinul din curtea lăcaşului de cult, după o săptămână de controverse privind oportunitatea desfăşurării pelerinajului ca în anii precedenţi.

Sfânta Liturghie a fost fost oficiată de câţiva preoţi, în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Evenimentul religios are loc pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei. Nu sunt prezenţi ierarhi din străinătate sau din alte zone din ţară la acest eveniment, ci doar din regiunea Moldovei.

La slujbă asistă câteva sute de persoane, în faţa scenei fiind amplasate scaune în așa fel încât să se păstreze o distanță de doi metri  între oameni. În zonă sunt amplasate şi ecrane gigant, pe care credincioșii pot urmări Sfânta Liturghie.

La racla aşezată în curtea catedralei se află la rând câteva sute de persoane, timpul de aşteptare fiind de jumătate de oră.

Racla cu sfintele moaşte urma să fie scoasă joi, 8 octombrie, pelerinajul urmând să se încheie, potrivit programului iniţial, pe 15 octombrie

Membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) au permis organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, deoarece aceștia au explicat faptul că riscul de infectare este unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta

cu mijloace de transport precum autocare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În data de 5 octombrie sute de credincioși au stat la o coadă formată pe zeci de metri pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Oamenii au spus că au vrut astfel să evite aglomeraţia care se va crea în următoarele zile.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si