Seism în România. Ce magtitudine a avut cutremurul
Un nou cutremur a avut loc în țara noastră în această după-amiază. Seismul a fost de mici dimensiuni și s-a produs în urmă cu doar câteva ore, în Vrancea.
România a devenit ținta cutremurelor. Tot mai des, țara noastră este zguduită de seisme. Specialiștii au declarat că nu este motiv de îngrijorare, deoarece cutremurele au mici dimensiuni. Tot seismologii au menționat că peste ani buni, un cutremur mai mare va lovi din plin țara.
Zona Vrancea este atacată frecvent de seisme. Astăzi, 22 octombrie 2020, un nou cutremur ne-a lovit. Seismul s-a produs la ora 13:03, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Cutremurul înregistrat, astăzi, a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, fiind considerat un cutremur slab. Fenomenul s-a produs la adâncimea de 104 km și a avut loc în apropierea următoarelor orașe:
79km E de Brașov, 94km NE de Ploiești, 100km S de Bacău, 114km V de Galați, 115km NV de Brăila, 145km N de București, 166km NE de Pitești, 181km SV de Iași, 193km E de Sibiu, 209km N de Ruse.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Miercuri dimineață, un alt cutremur a avut loc în România. Seismul s-a produs la ora 8:55, în zona Vrancea, iar potrivit INFP acesta a avut o magnitudine de 3,1 fiind la fel, considerat slab de către seismologi.
Cutremurul s-a produs la adâncimea de 7 kilometri și a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 43km S de Iasi, 47km NE de Bacau, 110km V de Chisinau, 156km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 174km N de Braila, 190km NE de Brasov, 201km SE de Chernivtsi, 232km NE de Ploiesti, 254km V de Odessa.
Citeste si: Cutremur în România, în această dimineață
„Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei, dar nu poţi să ştii ziua, ora şi mărimea cutremurului.”, a spus Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, la Antena 3.