Guvernele din Europa au făcut comenzi din ce în ce mai mari de vaccinuri antigripale în anul 2020 și au lansat campanii de încurajare a cetățenilor să se vaccineze. Obiectivul este ca vaccinările să aibă loc mai devreme decât de obicei şi să acopere o parte mai mare din populaţia continentului de 450 de milioane de persoane, pentru a reduce povara asupra serviciilor de sănătate.

Producătorii mari de vaccine au mărit cu 30% livrările către Europa

Producători mari, precum GlaxoSmithKline, Sanofi, Abbot şi Seqirus, au mărit livrările în Europa, în medie cu 30%, anticipând cererea mai mare. Companiile produc la capacitate maximă şi nu pot satisface cererea suplimentară în totalitate, a anunţat Vaccines Europe, care reprezintă producătorii.

Interviurile realizate cu cel puţin 10 oficiali guvernamentali şi municipali, precum şi cu experţi medicali au arătat că sistemele din oraşe mari, precum Varşovia, au probleme din cauza cererii anticipate mari, ceea ce provoacă întârzieri şi deficite temporare.

”Anul acesta pacienţii vin tot timpul şi întreabă despre vaccinuri, mai mult de 10 persoane în fiecare zi”, a spus Grazyna Lenkowska-Mielniczuk, director la farmacia Apteka Non Stop din districtul Wola din Varşovia. ”Furnizorii ne spun acelaşi lucru pe care îl spunem şi noi pacienţilor: că nu există vaccinuri şi trebuie să aşteptăm”, a mai preciat Grazyna.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un om a decedat în urma testării vaccinului anti-covid

Citeste si: Țara care a impus obligativitatea purtării măștii în exterior pe tot teritoriul țării

Sezonul gripal european începe în luna octombrie

Conform unui calcul făcut de Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, sezonul gripal european începe în octombrie, iar numărul infecţiilor creşte de obicei între mijlocul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie.

Virusurile gripale sezoniere provoacă între 4 milioane şi 50 de milioane de infecţii în fiecare an şi până la 70.000 de europeni mor din cauze legate de gripă, în special în rândul adulţilor în vârstă şi al grupurilor cu risc.

Pentru a reduce infecțiile din acest sezon, trebuie respectate măsurile de precauţie pentru stoparea transmiterii COVID-19, cum ar fi distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor. Anul acesta a existat o transmitere gripală ”foarte limitată” în emisfera sudică din acest motiv, a declarat Sylvie Briand, directorul Global Infectious Hazard Preparedness din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-un briefing săptămâna trecută.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Chiar şi aşa, infecţiile cu coronavirus, în creştere pe tot continentul, l-au determinat pe comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides să avertizeze luna trecută despre riscul unei ”unei duble epidemii de COVID-19 şi de gripă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si