Franța este a doua țară europeană care a depășit pragul de 1 milion de infectări cu coronavirus, după Spania. În condițiile creșterii explozive de cazuri noi de Covid, au fost instaurate și noi restricții de Guvernul de la Paris.

Astfel, interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei a fost extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ două treimi din populaţie.

Citeste si: Tradiţii româneşti: Ce nu este bine să faci de Sf. Dumitru 2020? Aduce mare ghinion

Franța- peste 34.700 de decese asociate COVID-19

Al doilea val al epidemiei de COVID-19 pare să fie mult mai puternic decât primul. Sâmbătă au fost confirmate în Franța peste 45.000 de noi cazuri, după ce vineri Hexagonul a trecut pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei.

Cele 116 noi decese înregistrate duminică aduc la 34.761 bilanţul victimelor, potrivit Agerpres. Rata de pozitivare a testelor este, de asemenea, în progresie, fiind duminică de 17%, faţă de 16% în ziua anterioară şi 4,5% la începutul lunii septembrie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Virgil Musta: Un calcul matematic arată că nu vor mai fi locuri în spitale peste o săptămână. Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile

Spania intră în stare de urgență până în aprilie 2021

Guvernul spaniol a declarat duminică o nouă stare de urgență, care va permite impunerea unei interdicții de circulație pe timp de noapte în toată țara, în încercarea de a face față reapariției masive a cazurilor de coronavirus.

Spania, care numără circa 47 de milioane de locuitori, a depășit la mijlocul săptămânii borna de  un milion de cazuri de coronavirus,  devenind al șaselea stat la nivel mondial care depășește pragul alături de SUA, Brazilia, India, Rusia și Argentina.

Regiunile din toată Spania vor intra în caratină pe timp de noapte, între orele 23:00 și 06:00 se arată într-un decret semnat de regele Spaniei.

Citeste si:   Vaccinul pentru COVID-19 va fi gata până în decembrie, spune cel mai celebru medic din lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si